30.11.2017

Bizim Hikaye 12. bölüm; Barış Filiz'e evlenme teklif ediyor

Bu bölümde Elibol ailesini çetin bir sınav daha beklemektedir. Oturdukları evin sahibi kadının varisi ortaya çıkar. Uzun yıllardır annesi ile görüşmeyen oğlu şimdi yurt dışından döner ve evi tamir ettirip satmak ister. Tabi bu durumda Filiz ve kardeşlerinin evi boşaltmaları gerekmektedir.  Adam bir de onları tehdit eder. Sonuçta Elibol ailesi adamın annesi 12 yıl önce ölmesine rağmen maaşını çekip yemişlerdir. Babalarına gidip durumu anlatırlar ama Fikri hiç umursamaz.

Filiz ve Tülay beraber ev bakarlar ama evler ya çok döküntü ya çok pahalıdır. Ev sahibi adam ustalarla sürekli eve girmeye çalışır. Çocuklarla kavga çıkar. Önce Tufan; ardından Barış en son da polisliğe o gün dönen Cemil gelir. Filiz artık canına tak demiş bir halde artık savaşmak istemediği için adamlara anahtarı verir. Tülayların evine girerler.

Rahmet'e üniversitedeki hocadan matematik yarışmasına katılma teklifi gelir. Yarışma sonunda 1.000 tl ödül vardır. Rahmet kabul eder ve soruları hemen çözer ama takıma ayıp olmasın diye söylemez. Müjde ise Rahmet'e karşı takımın 2 katı para teklif ettiğini söyler. Rahmet evden atıldıkları için bu ahlaksız teklifi kabul eder.

Hikmet sürekli olarak babası olduğunu düşündüğü Asım'ın saç telinin peşindedir. Dükkanda bulamayınca dükkana gelen askerlik arkadaşını bahane ederek kendisini eve davet ettirir. Adamın banyosundan tarağını çalar ama sonrasında Asım'ın kendisinin anne rahmine düşmesi gereken tarihte askerde ve çok uzakta olduğunu öğrenip rahatlar ve tarağı da atar.

Şeyma hanım geçen bölüm sokaklara çıkmaya başlamıştı. Fikri kahveye gidip kendisi hakkındaki gerçekleri öğrenmemesi için kadını vazgeçirmeye çalışır. Bu sefer Allah da ona yardım eder. Kadının içinde bulunduğu beyaz eşya mağazasına freni patlamış bir kamyon girer ve tam kadının önünde durur. Şeyma hanım şoka girer. Bu arada öğreniriz ki Haşim yatalak değilmiş; numara yapmaktaymış. Fakat adam o kadar iyi hasta taklidi yapar ki; Fikri sonrasında acaba fazla içki yüzünden hayal mi gördüm diye kendisini sorgular

Barış herkes dağıldıktan sonra ev sahibine evi kendisine satmasını ister. 3 katına kadar para teklif eder. Ama bir süredir araba çalıp satmadığı için parası yoktur. Annesinden istediğinde kadın vereceğini söylerken ne için lazım olduğunu da sorar ve kızgınlıkla Filiz için "Kenar mahalle kızı" tamlamasını kullanır. Barış çok kızar ve oradan çıkıp giderken annesine artık ondan para istemediğini ve bir süre görüşmek de istemediğini söyler. Kendi arabasını satar ama para yine denkleşmeyince yeniden araba çalma ve parçalayıp satma işine dönme kararı alır.

Barış bölüm boyunca sürekli Filiz'in peşindedir. Onu ikna etmek için çaba sarf eder ama Filiz hep çocuğa "Git" der. Barış yine de gitmez. Filiz'e yakın olabilmek için onun çalıştığı cafede çalışmaya başlar. Kardeşleri de Barış'a soğuk ve mesafelidir. Filizlerin sığındığı Tufanların evinde de kanalizasyon patlar. Kahveye sığınırlar ama bu arada Kiraz hastalanmıştır. Bunları öğrenen Barış onları kendi evine davet eder. Filiz bu duruma rağmen "Hayır" diyince kıza son kalan parasıyla küçücük bir tek taş yüzük eşliğinde evlenme teklif eder.

Hiç yorum yok:
Write comments