11.11.2017

İstanbullu Gelin 24. bölüm, İpek'in bebeği erken doğdu


Star TV’nin Cuma akşamları beğeniyle izlenen dizisi İstanbullu Gelin’de geçen bölümün onunda, Süreyya’nın üstüne giden, onunla kavga çıkarmaya çalışan İpek merdivenlerden düşmüştü. Apar topar hastaneye kaldırılan İpek hemen doğum için ameliyata alındı. Erken doğan bebek kuvöze alındı. Suçlu gibi görülen Süreyya çok kötü oldu. Fikret Süreyya’ya da Faruk’a da tavırlı ve tepkili davrandı. Kendine gelen İpek bebeğini kabul etmedi, bağırıp çağırdı; Süreyya’yı suçladı. Doktor lohusalık depresyonu geçirdiğini söyledi.
Bu arada, DNA testi için mezarın o gün açılacağı haberi herkesi gerdi; en çok da Esma Hanım etkilendi.

Bu arada Süreyya, hem İpek hem de bebek için çok endişelendi, kendi bebeğinin kaybıyla ilgili yarası kanadı tabii ki. Buna rağmen onlara karşı hiç öfkeli değil, anlamaya çalışıyor. Ona destek olmak için gelen teyzesi Senem kendisini nasıl bir olayın içinde bulacağını bilmiyordu. Faruk’la birlikte eve gelen Akif, balkonda Senem’i görünce konuşup özür dilemek için Süreyyaların yatak odasına gitti; orada konuşurlarken Faruk gelince Akif dolaba saklandı, sonra da orada yakalandı. Çok komikti o kısım.

İpek’in annesi müzik okuluna geldi, Süreyya’yı bulamayınca Dilara’ya saydı sövdü. Kız da anladı tabii kadını ablasının doldurduğunu. Doğruca eve gitti, kayınvalidesine laf anlatmaya çalıştı, bunu yapamayınca tartıştılar. Kadının panik atağı tuttu yine. Tam o sırada gelip annesini öyle gören Adem de Dilara’dan çıkardı hırsını, feci şekilde dövdü kızcağızı.
Süreyya ile Faruk, bebek için ne kadar üzüldüler, onun iyileşecek olmasına ne kadar sevindiler, ama Fikret ve İpek buna inanacak gibi görünmüyorlar.

Can yani Süreyya’nın eski avukatı, bir davada danışman olarak yardımcı olması için Begüm’e başvurmuştu, birlikte yemeğe çıktılar.

Babasının mezarının açılacak olması Osman'ı gösterdiğinden daha fazla etkiledi. İçindeki sıkıntıyı dağıtmak için İstanbul’a geldi, Garip’in kızını görmeye. Kuzenlerin konuşmasından anladık ki, kız hiç de kitap kurdu falan değilmiş. Osman’ın beğenebileceği kitapların özetini kuzenine çıkarttırıyormuş. Bence Osman kuzenle daha iyi anlaşır. Onların ikisi de oldukları gibi davranan, sade tipler.

Faruk’un samimi hislerini anlamak istemeyen, onun sevgisine inanmayan, abisinin ona karşı kötü niyetli olduğunu düşünen Fikret, Adem’le işbirliği yapma kararı aldı. “Faruk Boran’ı düşürene kadar durmak yok” dedi ve el sıkıştı Adem ile. Asıl düşecek olan kendisi, bunun farkında değil.

Hiç yorum yok:
Write comments