6.12.2017

Diriliş Ertuğrul 98. bölüm özet. Aslıhan ve Turgut Alp kurtulacak mı

Trt 1'in reyting rekortmeni dizisi Diriliş "Ertuğrul" da bu bölüm Aslıhan Hatun ve Turgut Alp'in hastalıklarının sürecini izleyip genç çift için iyi dileklerde bulunduk. Heyecanın hiç dinmediği bölümde Ertuğrul'un öfkesini taşımaya dağların bile gücü yetmeyecek durumdaydı. Artuk bey ikilinin zehirlendiğini ama hemen ölmeyeceklerini akıllarının başlarında olmasına rağmen çok acı çekeceklerini söyler. Eğer tez zamanda zehri ve panzehirini bulamazlarsa öleceklerini söyler.

Ertuğrul otağa giren kişileri sorgular. Esma endişesinden ağzından zehirin şerbette olduğunu kaçırır. Ertuğrul kadına belli etmeden Bamsı'yı peşine takarken zehrin şerbetin içinde olduğu bilgisini Artuk'a söyler. Artuk da yaptığı testle bunu doğrular. Esma paniğe kapılıp oba dışına çıkar. Orada Sadettin'in görevlendirdiği Bahadır'ın alpiyle buluşur. Adam ona altın verirken boğazını da keser. Bamsı adamı yakalayıp konuşturmaya çalışırken Köpek'in adamları saklandıkları yerden o alpi de öldürürler. Bamsı ölen alpi obaya getirdiğinde onun Bahadır'ın alpi olduğu ortaya çıkar.

Bahadır'ın korktuğu başına gelmiştir. Bu zehirleme olayı onun üzerine kalmaktadır. Ertuğrul hemen onu ve hatununu sorgular. Bahadır sonuna kadar kendisinin yapmadığını söyler. Bu arada Ares de olanları öğrenmiş; Ertuğrul'a şirin görünmek için obaya gelmiştir. Zehrin hemen öldürmeyip acı çektirdiğini öğrenince bildiği bir otacının adını ve adresini verir. Ertuğrul adamlarıyla otacıya gittiklerinde Köpek'in adamı onu çoktan öldürmüştür. Neyse ki Artuk bey zekasıyla panzehiri bulur.

Ertuğrul; Bamsı ile obaya panzehiri yetiştirirken Artuk bey de otacının eşyalarını inceler. Bu arada sultanın zehirlenmesinde kullanılan malzemelere rastlar. Ertuğrul panzehiri son anda yetiştirir. Çiftimiz kurtulur. Ares de sevinir çünkü Ertuğrul ona borçlanmıştır. Ertuğrul tam Bahadır'ı öldürecekken Artuk bey gelip sultana zehri bu otacının yaptığını söyleyince Bahadır temize çıkmış olur çünkü sultan zehirlendiğinde Bahadır oralarda değildir.

Diğer tarafta Sadettin Köpek ikilinin öldüğünü zannedip bi de Bahadır'dan kurtulacağına sevinirken bir haberle sarsılır. Sultan oraya gelmiş; kendisi ile görüşmek istemektedir. Sultan onu Ertuğrul'a tuzak kurup alpleri öldürenleri bulamamakla;  kendisini zehirleyenleri de ortaya çıkaramamakla suçlar. Kellesini alacakken son anda Köpek akıllıca bir hamle yapıp hayatını kurtarır. Sultanın yanından çıktığında Aslıhan ve Turgut'un da kurtulduğu haberini alınca sinirden kudurur

Hiç yorum yok:
Write comments