9.12.2018

Diriliş Ertuğrul 126. bölüm özet. Ertuğrul Gündüz'ü buluyor

Ertuğrul ve alpleri kendilerine kurulan tuzaktan kurtulur. Dragos'la ilgili sorgulayacağı Kara Bela kendisini öldürür. Ertuğrul kurulan tuzağın mükemmelliğinden onları oraya yollayarak Gündüz'ü gördüğünü söyleyen adamın da işin içinde olduğunu anlar ve Bamsı'ya Söğüt'e gittiklerinde derhal o adamı bulmasını emreder.

Gündüz'ü yakalayan İlbilge hatun tam çocuğun kafasını kılıcıyla kesecekken tekfurun kızı İren adamlarıyla gelip çocuğu kurtarır. Onun için en güvenli yerin kaleleri olduğunu düşünür. Gündüz'e kaleye girebilmesi için kendi askerlerinin kıyafetini getirip giymesi için ısrar eder. Gündüz'ü içeri sokup bir odaya saklarlar

Diğer tarafta obadan çıkıp tekfura gitmekte olan Teogles'in kızlarına Dragos'un adamları saldırmıştı. Geçen bölüm sonunda onlara biri yardım etmişti. Turgut alp ve Mergen imiş onların imdadına koşan. Turgut alp kızlara babalarının casus olduğunu bildiğini ve neden tekfura doğru gittiklerini sorar. Kızlar babalarının ölümünden sonra kolyeyi tekfura götürmelerini istediğini söyler ve kolyeyi verir.

Dargos Söğüt'e giren ve girişte öfke ile Ertuğrul'u tersleyen İlbilge'nin yanına gittiğinde sapa sağlam dönen Ertuğrul'u görüp tuzaktan nasıl kurtulduğuna şaşırır. Bamsı kendilerini pusuya yollayan adamın peşine düşer ama Dragos ondan önce davranıp adamı bıçaklar. Tam kaçacakken içeri giren Bamsı'yı sırtından bıçaklar ve kaçar.

Ertuğrul Söğüt'te hana girdiğinde Selçuklu emiri Bahattin ile karşılaşır. Emir hayli haddini bilmez tavırlar sergiler. Gündüz'ü Konya'ya götürüp orada yargılayacağını söyler. Ertuğrul Söğüt'te yargılama olması için diretir. İlbilge de Söğüt'te olması gerektiğini böylece oğlu cezalandırılırken Ertuğrul'un yüzünü görmek istediğini söyler.

Ertuğrul'a oğlunu adalete teslim etmesi için 1 gün süre verirler. Aksi halde kendisinin de halinin sıkıntıya gireceğini söylerler. Ertuğrul kendisine itimat eden İlbilge'nin neden yine öfkelendiğini bilemez. Osman gelip babasına Gündüz'ün yerini söyler. Ertuğrul adamlarını oraya yollar.

Turgut anahtarı getirir. Kolyede saklı bir sır bulamazlar. Ertuğrul bu kolyenin sırrını ancak tekfurun çözebileceğini düşünüp Turgut'u kaleye yollar. Düşmanlarının ortak olduğunu söyler.Ertuğrul; anahtarı da sandığı da Artuk beye emanet eder.

Bu sırada tekfur da kızına neden Gündüz'ü kurtardığını ne alakaları olduğunu sorar. Kız "Ben Gündüz'ü seviyorum" der. Komutan Leyis; İren'in yardımcısını sıkıştırıp yerini öğrenmeye çalışır.

İlbilge vergi defterlerini Bahattin'e gösterir. Adam da hemen yarın toplamak için emir alır. İlbilge Dragos'dan tekfurun kızı hakkında bilgi ister. Ertuğrul Osman'ın söylediği yerde bulunan tekfurun adamlarına ait ok ve Umuroğullarına ait eşyaları görünce İlbilge ile konuşur

Turgut alp kaleye gidip Dragos ve Teokles'le ilgili sorular sorar. Tekfur bildiği her şeyi anlatır. Turgut kolyeyi tekfura gösterir. Tekfur içindeki yazıyı bulamaz ve Turgut'tan araştırması için kolyeyi kendisine bırakmasını rica eder. Kolyeyi açan tekfur "Dragos Söğüt kilisesinde" diye bir not okur. Bunu sesli okuyup düşünürken "Zangoç" kelimesine ulaşır. Komutan Leyis tekfuru boğarak öldürür.

Tüccarların başında olan Mikis'i karısının ve oğlunun saçı ile korkuturlar. Eğer dediklerini yapmazsa onları öldürmekle tehdit eder. İstedikleri ise tüccarların bir bir Söğüt'ü terk etmesini sağlamasıdır.

Emir Bahattin; sultana mektup yolladıktan sonra zangoç ile konuşup kendisi için çalışmasını emreder. Ertuğrul ve oğlu ile ilgili tüm duyumlarını önce kendisine söylemesini sonra emirin uygun gördüğü kadarını İlbilge'ye söylemesini emreder.

Tekfurun eceli ile öldüğünü söyleyen komutan Leyis'e karşılık kızı babasının sıhhatinin yerinde olduğunda ısrarlıdır. Leyis Dragos'un emriyle Gündüz'ü yakalar. Çocuğu dövüp konuşturmaya çalışırken İren gelir. Çocuğu kurtarmak isterken Leyis onu da bir odaya kapatır.

Sonra da Ertuğrul'a elçi gönderip oğlunu yakalayıp alıkoyduklarını; tekfurun öldüğünü söyler. Sağlıklı tekfurun ölmesi ve Gündüz'ün tutuklu olması Ertuğrul ve etrafındakileri şüphelendirir. Dragos bu kez İlbilge'ye gidip tekfurun öldüğünü Gündüz'ün komutan Leyis'in elinde olduğunu söyler. İki tarafta sabahtan kaleye doğru yola çıkar.

Leyis Ertuğrulların silahlarını alıp tek başına görüşmek ister. Oğlu; izinsiz kaleye girdiği için savaş esiri sayıldığını ve fidye ödemesi gerektiğini söyler. Eğer o ödemezse o an ortaya çıkan İlbilge'nin ödeyeceğini söyler. O anda bir asker saygısızlık edince Ertuğrul ve oğlu saldırıya uğrar.









Hiç yorum yok:
Write comments