9.04.2019

Çukur Dizisi 60.bölüm özet. Yamaç Sena'nın ölümünü araştırmaya başlıyor

Cansız Mahsun'un yerini bulup Salih'e veli aracılığıyla söyler. Salih hemen Yamaç'a haber verir. Selim ile zaten o bölgede olan Yamaç oraya gider. Mahsun da eve geldiğinde kapının kırılıp Sena'nın götürüldüğünü görür. O sırada giden arabayı takip etmeye başlar. Yamaç da onu takip ederken selim'i eve bakması için bırakır. Mahsun yüzüklüyü gözden kaybeder. Yamaç ile bir inşaatta kavga ederler. Mahsun kaçıp yüzüklüyü aramaya başlar.

Yüzüklü Sena'yı kilitlediği bir su tankına koyar. Su seviyesi yükselmektedir. Mahsun kızı bulduğunda tankı açmaya çalışır ama yapamaz. O sırada Yamaç'ta gelir ve Mahsun'la çatışırlar. Mahsun vurulup kaçar. Yamaç cama ateş eder ama kırılmaz. Sena malesef Yamaç'ın gözleri önünde ölür. Kadın öldükten sonra uzaktan kumanda ile kilidi açarlar. Yamaç karısını çıkarır.

Yamaç kendine gelince Mahsun'un kan izlerini görüp peşine düşer. Mahsun yaralıdır ama Sena'nın öldüğüne üzgündür. Ağlayarak "Ben yapmadım" der durur ama Yamaç ona doğru koşup beraberce aşağı düşmelerine sebep olur. Mahsun ölür. Yamaç'a ulaşamayan Cumali tekrar telefon sinyalini bulabilsin diye Damla'yı arar. Gelen koordinata doğru Selim ile harekete geçerler.

Yamaç'ı bulup Sena'nın ölüsüyle mahalleye getirirler. Cenaze, evde taziye, yas.. Herkes üzgün herkes karışık duygular yaşar. Cumali ve Damla ise Sena'yı koruyamadıklarını düşünüp çok daha fazla üzgündür.

Baykal ise Meliha'yı araba galerisinde tutmaktadır. Sena öldükten sonra bırakırlar. Meliha İdris'i arar ama adam yine açmaz. Mesaj attığında arar ama o sırada bir şey olunca yine dinlemez kapatır. Meliha İdris'le konuşup başına gelenleri anlatır. Ona verilen resimdeki Edip isimli kişiyi hatırlatır ve Yamaç'a olanları anlatmaları gerektiğini söyler

Damla ile limandaki depolarına giden Cumali taşların oradan alındığını görür. Uluç reis taşları almış; kendi adamlarını da öldürtmüştür. Sedat adamlarıyla gelir. Koçovalılar adamlarla kendi mallarını geri almak için pazarlığa kahveye gelip üstten üstten konuşur. Yamaç gitmek için yola çıkmışken Ona da sataşınca Yamaç çekip vurur. Olay çok kötü çıkmaza girer.

Yamaç veda etmek için Aliço'ya gider. Aliço onu gittiği yere Sena'nın geleceğini; gitmenin çözüm olmayacağını anlatır. O sırada İdris Selim'i arayıp Yamaç'ı bulmasını ister. İdris Meliha'nın söylediklerini anlatıp "Sena'yı öldürenleri bulmak istiyorsan bu izi takip etmeliymişsin" der. . Ama Yamaç Sena'yı öldürenin Mahsun olduğundan emin olduğu için dinlemeyip veda eder.

Emmi alıcı Mithat'la konuşmaya gider. Uluç Reise bunu söyler ve gittiğinde alıcıyı ölü bulur
Yamaç'ın öldürdüğü adamın arkadaşı bu olanlardan sorumlu tuttuğu Uluç reisi arar ve onların üstü Timsah Celil ismindeki adama gideceğini söyler. Uluç panikler

Yamaç tüm bölüm boyunca Sena ile anılarını düşünür. Parkta otururken yüzüklü gelip Onun eşyasının üzerine siyah bir zarf bırakır. Zarfta Gül Pavyon'da Meliha'nın çıkacağına dair eski bir ilan bulur. Babasının dediklerini, Sena'yı bulduğu yerin adının Gül Pavyon olduğunu ve Mahsun'un "Ben yapmadım. Onu seviyordum. Ona zarar vermedim" demesini hatırlar.


Hiç yorum yok:
Write comments