17.12.2022

Yalı Çapkını 13. bölüm özet. Ferit Korhan yurt dışına mı gidecek


Ferit geçen bölüm sonunda herkesin içinde Halis ağadan tokat yiyince yalıdan gider. Halis ağa fenalaşır. Seyran da korktuğu için Ferit'i ele verdiğinin açıklamasını yapamaz. Yalıda herkes ne yapacağını bilemez. Ağanın hışmı çok fazla olur. Oğlunun üzerine yürür. İfakat araya girer. 

Halis ağa sonrasında da herkesten Ferit'i bulmalarını ister. Heryeri herkesi arar ama Ferit'e ulaşamazlar. Halis ağa hem üzgün hem sinirlidir. Bölüm sonunda kalbi tekler ve koltuğa yığılır. Herkes koşturur

Kazım ağa ise olanları duyunca yalıya gelip Halis ağa ile konuşur ve iki kızını da alıp gider. Halis ağa karışmamalarını söylediği için kimse engel olamaz. Eve götürdüğü kızlarını aç susuz odaya kilitler. Bir süre sonra da Seyran'ı kocasına sahip çıkamadı diye, Suna'yı ise harcadığı paralar yüzünden döver. 

Abidin; Ferit'in yalıdan gittiğini ve olanları duyunca onun resmini çeken ve olayları başlatan gazetecinin evine gider. Kapıyı açtırtıp adamı fena halde darp eder. Korkan sevgilisi tüm resimleri ve kopyalarını Abidin'e verip gazeteciyi kurtarır. Gazeteci Abidin'i şikayet edince adam Orhan beye durumu anlatıp resimleri verir. Polisler onu emniyete götürür. Avukatlar çıkarmaya uğraşır

Ferit Pelin'e gider. Onların çiftlik evine giderler. Ferit kıza kendisini unutmasını ve hayatına devam etmesini söyler. Planı ise ertesi sabah New York'a gitmektir. Pelin Ferit'e engel olamayınca beraber gitmeyi önerir ama adam istemez. O zaman Ferit gitmesin diye Pelin Seyran'a mesaj atıp durumu anlatır.

Seyran sabah evden kaçar ve onunla kaçacağını sandığı için arabayla gelen Yusuf ile hava alanına gider. Pelin orada onu beklemektedir. Seyran koşup Ferit'i durdurur. Kalması için ne söylese genç adam dinlemeyince onu öper. Ferit de onu öpmeye başlar. Pelin ve Yusuf onları şaşkınlık ve üzüntüyle izler. 

Hiç yorum yok:
Write comments