10.08.2016

Şahane Damat 6. bölüm özet. Tüm gerçekler ortaya çıkıyor

Melike'nin dilediği yalansız bir gün, Mehmet'in istediği tasasız bir günün sonuna gelmek üzereyken korkularını bir kenara bırakıp kız Mehmet'i öper ama Mehmet kendini geri çeker. İlknur'la tam ayrılmamış ondan sadece zaman istemiştir. Bunu duyan Melike kelimenin tam manasıyla deliye döner. "Tüm gün beraberdik ve sen bana söylemedin. Eger söyleseydin nişanlı birini öpmezdim" der ve çeker gitmek ister. Tahsin ve Cennet'in yanına doğru yola çıkarlar.

Tahsin ve Cennet ise peşlerindeki adamlardan kaçarken kaybolurlar. Geceyi bir otobüs durağında uyuklayarak geçirirler. Tahsin "Özür dilerim" diyip sıçrayarak uyanır. Megerse eskiden dövüş eğitimi almıştır ve birini yerden kalkamayacak duruma getirmiştir. Melike ve Mehmet onları almaya gelirler fakat ordada kavga ederler ve Melike ablasına "Ben bu adamla nişanlı falan değilim" der. Cennet de olaya kızar ve arabaya erkekleri almadan İstanbul'a döner. Erkekler de tüm paraları arabada olduğundan bir kamyonun arkasında elma yiye yiye evlerine dönerler.

İlknur kuzeni Engin'e gider ve estetik ameliyat olmak istediğini söyler. Daha genç olmayı istemektedir. Gerçekten de ameliyat olur. Melike'nin abisi ve dolandırıcı arkadaşı İlknur'a Diva'nın yerini ve gizli aşığı ile fotoğrafları vermek üzere pazarlık yaparlar ama resimler için geldiklerinde kadın ameliyatta olduğu için geri dönerler.

Melike artık bu yalan dolandan sıkılmıştır. Annesine herşeyi söyleyeceğini söylese de ablası onu nişanı yaptıktan sonra beraber ev tutup İstanbul da kalma konusunda ikna eder. Hayati bey ise Melike'ye neden böyle burç yorumları yazdığını sorduğunda "Hayat ksa Hayati amca birgün gelecek geriye dönüp baktığında hatırladığın tek şey; onsuz geçen yılların olacak. Suna hanım onu aldattığınızı öğrenmeden boşanın ondan. Aşk ertelenmeye gelmez" der. Bu laflar Hayati kadar Mehmet'in de kafasında döner durur. Hayati bey sonunda karısına "Seni boşuyorum" der


Diva burç yorumlarının telkinleri ile sevgilisine tavır yapmaktadır. Engin kuzenini merak ettiği için eve gelir. Melike Diva ve Hayati beyi görmesin diye Engin'i oyalamaya çalışır. Tam o sırada Mehmet ve Tahsin onları görür. Garip bir durum vardır çünkü Engin Melike'ye yaklaşınca Mehmet; Cennet'e asılınca Tahsin delirmektedir. Engin nedenini anlayamamıştır.

Kazime hanım nişan için ısrarlıdır. Hayati bey de "Bir an önce yapılsın işlerim var. Hatta bu gece" der. Hatta onlara garip nişan kıyafetleri de almıştır. Cennet Tahsin ile iki kız kardeşe ev bakmaya giderler. Ama önce nişanda giymesi için Melike'ye kıyafet bakarlar. Tahsin jest olsun diye Cennet'e de çok beğendiği parıltılı kıyafeti alır.

Hayati Diva'sına karımı boşuyorum. "Aşk ertelenmeye gelmez" der. Nişan kıyafetinin içinde Melike'yi gören Mehmet çarpılır. Nişan yüzükleri takılır. Kurdeleyi Hayati bey keser, tebrik ederler. Israr üzerine dansa kalkarlar. Dans sırasında kavga ederken Melike yüksek sesle "Şile'deki o gece çok büyük bir hataydı" der. Abisi bunu duyar ve annesine söyler. Annesi "Derhal evleneceksiniz" diyince Melike daha fazla yalan söylemek istemeği için tüm gerçekleri söyler. Nişanın, damadın sahte olduğunu söyler. Kadın fenalaşır.

Hiç yorum yok:
Write comments