17.03.2017

Cesur ve Güzel 18. bölüm özet. Adalet teslim oluyor

Geçen bölümün sonunda Tahsin beyi panayırdan kaçıran Cesur onu babasının arabayla atıldığı uçuruma getirir. Adamı korkutup konuşturmaya çalışırken birden dürbünlü bir tüfekle Tahsin gögsünden vurulur. Polisler ve ambulans gelir. Babasını o halde gören Sühan Cesur'a aşırı tepki verir ve yüzüğü çıkarıp atar ve bittiğini söyler.

Hastaneye kaldırılan Tahsin beyi tehlikeyi atlatır atlatmaz hainin peşine düşer. Köşkten birisi olduğunu onun çalışma odasına giren birisi olmasından anladığı için olay sırasında herkesin nerede olduğunu bulmaya çalışır. Tüfek ormana atılı vaziyette bulunur ve tüfeğin Mihriban hanımlara ait olduğu anlaşılır ancak oğlunun da kadının da olay anında tanıkları vardır.

Sühan Cesur'un geçmişini aydınlatmak için Nişantaşı'na gidip resimlere bakmak ister. Fakat Hülya'da da evin anahtarı vardır. Kadın mecburen Sühan'a arkadan vurup kaçar. Cahide ile buluşup konuşmak isterken köşkün oraya gelir ev ahalisine yakalansa da yalancılığı ve oyunculuğu sayesinde kurtulur. Cahide kadından şehir dışına çıkmasını ister. Kadın razı olur. Ancak bölüm sonunda doğum sancıları tutar ve Cahide'yi arar.

Rıza'nın teslim olduğunu Adalet'e bizzat söylediği ortaya çıkınca Tahsin bey karısına tepkili davranır. Abisi onu arayıp hapishaneye çağırır. Bu arada birisi gazete gönderme bahanesiyle Rıza'ya dışardan bilgi vermektedir. Sonradan öğreniriz ki bu kişi Tahsin beyin sağ kolu Salihmiş. Adalet hapishaneye gidip abisiyle görüşür. Adam ikisinin de o geceye ait ifadesinde Tahsin beyin yaptığını söylemesi halinde Adalet'in zengin ve özgür kalacağını söyler.

Korhan önce Cesur'un annesi, kendi babası ve son olarak çok değer verdiği kardeşi Sühan'ın saldırıya uğraması ile artık etrafındaki kişilere de zarar gelmesine engel olmak için harekete geçer. İçkili olduğu bir gece endişe ile Sühan'a o gece ile ilgili bildiği her şeyi anlatır. Babasının hastaneden çıktığı gün onu eski fabrikaya götürür. Konuşurlarken Sühan ve Cesur da oraya gelir. Tahsin bey kızına eğer o geceyi anlatırsam kocandan boşanacak mısın der. Kız kabul eder.

Tahsin bey tam anlatacağı sırada karısından telefon gelir. Adalet hanım "Ben sana hiç ihanet etmedim" diyip telefonu kapatır. O esnada Cesur'un da telefonu çalar ve Adalet hanımın o gece tüm cinayetleri kendisinin işlediğini söyleyip teslim olduğu bilgisi gelir. Herkes donup kalır

Hiç yorum yok:
Write comments