16.06.2018

Kalbimin Sultanı 1. Bölüm Özet. Anna ve Mahmut tanışıyor

Star da yayın hayatına başlayan Kalbimin Sultanı dizisinde Anna; babası Rus emirliğinde katip olarak çalışan memurun mürebbiye olan kızıdır. Ahali tarafından sevilen bir karakterdir.

Sultan 2. Mahmut tebdili kıyafet İstanbul da gezerken halka eziyet eden yeniçeri grubu ile kavga eder. Saraya dönmek için bindiği kayığın kayıkçısı olmayınca kayığın başında beklerken acelesi olan Anna; Sultanı kayıkçı zanneder. Acelesi olduğunu söyleyip kayığına biner ve sohbet ederler. Anna Niko ismindeki gence yolculuğu öncesi veda eder.

Yenilikçi bir Sultan olan 2. Mahmut öncelikle köhneleşmiş ve artık hiç zafer kazanamayan yeniçerilerin talimlerini değiştirmek ister. İstanbul da tebdil halde başına gelenleri araştırır. Divanda da bunu konuşsa da Halef efendi bunu istemediğinden çıkışta sultana oyun oynayacağını söyler. Namık isimli arkadaşı garptan gelir. Yeniçerileri kaldırmayla ilgili konuşurlar

Sultanın çocuklarının Frenkçe öğreten muallim yaşlı olduğu için Anna'ya muallimelik teklif eder. Anna başta kabul etse de bu görevi devam ederken haremde yaşaması gerektiğini öğrenince reddeder. Rus sefiri kızı babasıyla, ülkesiyle tehdit edince kız kabul etmek zorunda kalır. Hareme geldiğinde cariye muamelesi görür ama sonra düzeltilir.

Namık paşa ismindeki kişiyi garptan çağırtır. Yakın arkadaşıdır. Onu sır katibi yapmak ister. Esma Sultan; Halef efendi ile birlik olup Mahmut'u tahttan indirme planları yapar. Esma Sultan eskiden aşık olduğu Namık'ın İstanbul'a geldiğini öğrenince heyecanlanır ve onu görmek için ortam yaratır.

Sultan Mahmut Anna'yı çocuklarıyla tanıştırır ama çocuklar kızdan kaçarlar. Gece yurt dışı gazetesinde kendisiyle ilgili haberi çevirmesi için Anna'yı has odaya çağırır. Bu bazı yanlış anlaşmalara neden olur. Sultan Mahmut kendisine de ders vermesini ister ama tek şartı vardır; kimsenin duymaması. Anna ilk durduğunda kabul etmez ama sonrasında kabul eder.

O gece Sultan ile beraber olacak kişi olan Hoşyar Sultan içeride kimin olduğunu öğrenmeye çalışır. Tek öğrenebildiği "Güvercin" lakaplı biri olduğunu öğrenebilir. Anna bir haberi çevirirken imparatorun vals yaptığını okur ve kızla vals yapmaya başlarlar

Hiç yorum yok:
Write comments