16.03.2020

Güvercin 13.bölüm özet. Zeliha çıkıyor Kevsa cezaevine giriyor

Cezaevindeki Zeliha'nın kendisine bir şey yapmaya kalktığı haberi Kavilerin içini yakar. Kenan onları cezaevinin kapısına götürür ama içeri giremezler. Sabah müdürün yardımıyla Zeliha anneyi görürler. Durumu iyidir. O sabah Zeliha'yı serbest bırakırlarken Kevsa; cinayete azmettirmekten ceza evine girer. Adapte olmakta zorluk çeker.

Müslüm annesini görmeye gelir. Kıyafetlerini ve belindeki silahı gören ailesi genç adamın üzerine gider. Bedir de eline silahı alıp Gaffur'un yanına gider. Ailesinden uzak durmasını söyleyip kafasına silah dayar. Gaffur artık arkadaş olmadıklarını söyler. İki hapishane arkadaşının arasındaki ipler böylece artık kopmuştur.

Gaffur Kevsa'nın cezaevinden çıkmasını sağlar.
Kenan'a hastaneden kötü haber gelir. İsmihan anne'nin hastalığı başka yere atlamış, kadının az zamanı kalmıştır. El birliğiyle kadına bir şey belli etmemeye çalışırlar. Hatta Zülüf hamile olduğu yalanını bile söyler. Kadın kısa sürede vefat eder.

Nefise annesinin içeriye girdiği gün Kavilere gidip Zeliha anneye bağırır. Zeliha'yı annesini ve bebeğini elinden almakla suçlar. Karısının önüne çıkan Müslüm ona annesinden ailesinden uzak durmasını söyler.

Ökkeş abisinin kendisine bıraktığı paralardan Nimet'e Mutlu'nun üzerine ev alması için verir. Ama kadındaki gariplik dikkatini çekince onu takip eder. Nimet yüklü parayı Mutlu'nun babasına verir. Ökkeş Nimet'le yüzleşir. Kadın belalısından kurtulmak için verdiğini söyler. Ökkeş otogar gidip adamı döver. Parayı alıp yanındaki kadına verir.

Nimet'in belalısı olan adam bölüm sonunda sinsice yaklaştığı Ökkeş'i bıçaklar. Sevenleri şaşkın kalakalır ve hemen ambulansı arar.

Hiç yorum yok:
Write comments