1.02.2021

Tövbeler Olsun 24. bölüm özet. Namzet Kazım'ın altınlarını çaldırıyor

 


Anıl'ın açıklama yapmasına izin vermeden Nazmiye çıkıp gider. Üzülmüş ve kırılmıştır. Namzet ve Osman arasında Buğra krizi devam eder. Genç adam en sonunda ikinize de çıraklık yapacağını vaad ederek onları durdurur. Osman'ın eski kalfası ise apar topar memleketine gitmiş; babasının kendisine açtığı kuyumcuyu işetecektir.

Mahallenin doktoru Anıl'la karşılaşır. Genç adamı dinleyen doktor; Osman ve Namzet'i alıp Anıl'ın karısı ve çocuğu olduğunu söyledikleri eve gider. Meğerse hastalanan bir arkadaşının ev kredisi için para çekmiş; adamın ailesine de yardım etmekteymiş. Namzet çok utanır. Anıl'ı eve çağırıp herkese gerçekleri anlatıp Anıl'dan özür diler ve evlilik sözleşmesini de yırtar. 

Kazım yazdığı şiirde Ertan'a yakalanınca hislerini belle etmemek için şirkette kimseden hoşlanmadığını, Jale'yi beğenmediğini söyler. Onu Jale duyar ve sürekli trip atar. Anıl'dan darbe yediğini düşünen Nazmiye'yle çikolata eşliğinde üzüntü ve erkeklere saydırma seansı yaparlar.    

Evde her taraf her yerdedir. Dağınıklık, yiyecek olmamasına bir de çöpler yüzünden fareler de türer. Enişte tanıdığı bir kadınla buluşur. Kadının ismi 'Makbule Geçer' dir. Kadın temizlik ve yemek işlerini o kadar kolay ve söylemeden yapınca Namzet ona maaş bile teklif eder.

Latife ve Hülya modaevinde kendilerine dikilen komik kıyafetlere şaşırır. Bi de Aleyna onlardan çok yüksek para ister. Aylin'e diktiği gelinlik o kadar dardır ki kız nefes alamayıp fenalaşır. Üstelik gelinlik için çok yüksek bir para ister. Aileler arasında bu mevzu sarpa sarar.

Buğra gelinlik için Kazım'dan para ister. Kazım vermeyince babasına söyler. Namzet de Kazım'a kızar ve ders vermek için adamı arayıp kendisini birileri kaçırmış gibi yapar. Kazım inanır ve telaşlanır. Saf ve iyi niyetli adam tüm parasını Namzet için onun söylediği yere bırakır. Ancak çöp kamyonu Namzet'ten önce gelir ve konteynırın içindekileri yani altınları alıp gider. Namzet peşinden koşar 


Hiç yorum yok:
Write comments