9.03.2021

Maraşlı 9. bölüm özet. Bütün her şeyin başında Savaş'ın abisi Necati varmış


Maraşlı patronlarına Mahur'un gitmesinin hesabını verir. Neredeyse onu bu işten çekeceklerdir. Maraşlı onlara Mahur'un dmönmesini sağlayacağının teminatını verir. Gerçekten de Mahur bir süre sonra gelir. Onu bırakıp gidememiştir. Aziz bey de karısının kızı ve Maraşlı'yla ilgili imalarına dayanamayıp onlarla yüzleşir ama ikili aralarında bir şey olduğunu inkar eder.

Sadık; Ömer'in cesedi meselesiyle ilgili rahatsızdır. Aziz beye cesedi gömdükleri yeri açıp çıkarmaları gerektiğini söyler. Bahçelerinde bulunmasının sıkıntı yaratacağını söyler. Necati; Sadık ile konuşurken cesedi bulunmaması gerektiğini söyler. Bölüm sonunda Sadık kazma küreği alıp cesedi çıkarıp başka yere gömmek ister. Orayı açar ama ceset yoktur

İlhan; Savaş'la bir depoya gider ve uçaklarında uyuşturucu taşımak istediklerini öğrenir. Buna karşı çıkıp gider. Ozan'la yüzleşir. Onun da uyuşturucuıdan haberi yoktur. Uçaklar yakalanırsa suçlu bulunacak onlar olduğu için panikler. İlhan polise gidip uyuşturucunun bulunduğu depoyu ihbar eder. Narkotikten büyük bir baskın yapılır ama depo temizlendiği için bir şey bulamazlar. 

Aziz bey karısının verdiği akılla çocuklarını toparlayıp onlara Ömer'i öldürmediğini ama adamı kıskandığı için ceza evine girmesine sebep olduğunu itiraf eder. Babalarının aşık olduğu için yaptığını itiraf etmesinin ardından herkes biraz yumuşar. Maraşlı zaten Mahur'un eve dönmesini istediği için babasının doğru söylemiş olabileceğini arada söylemeyi ihmal etmez

Aziz kızıyla görüşmek isteyince Maraşlı'dan nerede olduğunu öğrenir. Kız annesinin mezarının başındadır. Kızını eve dönmeye ikna etmeye çalışan adam kalp krizi geçirir. Ambulansla hastaneye götürürler. Müdahale ederler. Çocukları ve eşi düzelince biraz rahatlarlar. 

İlhan baskından bir sonuç çıkmadığını öğrenirken diğerleri bu ihbarı onun yaptığını anlarlar. Savaş kendi halledeceğini söylese de deponun sahibi Acar beyin oğlu İlhan'ın peşine düşer. Sokaklarda kaçma kovalamaca sahneleri yaşanır. Yol çıkmaza girince İlhan terk edilmiş bir binaya girer. İlhan; Maraşlı'dan yardım ister. Maraşlı son anda yetişir. İlhan başına gelen her şeyi Maraşlı'ya anlatır

Ecem sürekli Mahur'a Maraşlı'yla olamayacağını söyleyip durunca araları açılır. Kız işi bırakıp gider. Aziz bey hasta yatağında Maraşlı'dan kızını korumasını ama yan gözle bakmamasını ister. Mahur evine dönme kararı alır. Ancak Maraşlı kıza ayrı dünyaların insanları olduğunu söyleyip ayrılır. 

Maraşlı çocuğu konuşturup babası Acar beye gider. İlhan'ı rahat bırakırlarsa oğlunu bırakacağını söyler. Adamın mallarına el koyup Savaş'a haber yollar. O da patronunu arar. Savaş babasının mezarının başındayken arkasından Necati gelir. savaş ona "Abi" derken patronu gibi olan kişinin o olduğunu ve Maraşlı'nın onunla görüşmek istediğini söyler. 


Hiç yorum yok:
Write comments