22.03.2021

Teşkilat 3. bölüm özet. Berlin de operasyon başarıyla tamamlanıyor


Serdar Ceren'i durdurmak için arabasına arabasıyla çarpar. Kızın baygınlığından yararlanıp yüzünü atkıyla sarıp çantasından hard diski almak ister ama başaramaz. Kazayı teşkilattan birileri üstlenir. Ceren ambulansla en yakın hastaneye götürülür. Ceren hemen sevgilisini arar. Serdar zaten Zehra ile hastanenin önünde beklemektedir. Hemen sevgi dolu aşık rolüne girer. 

Ceren çantasındaki harici diski odasındaki kasaya koyar. Serdar gece onunla kalır. Zehra da hastanede kadının odadan çıkıp tomografiye girmesini bekler. Uzay ve Gürcan'ın yardımıyla diskin içindeki bilgileri çok benzerleriyle değiştirir. Hatta yeni hacker Gürcan diskin takılacağı bilgisayara da ulaşımı sağlayacakları bir yazılım ekler. Ceren sonrasında diski yurt dışına gönderir.

Paskal'ın tutulduğu eve yapılan baskının da düzmece olduğunu öğreniriz. Paskal baskını yapan adamlardan kendisini de kaçırmalarını ve yurt dışına gidişini sağlamalarını ister. Hatta para verir. Paskal'ın Berlin'e gideceği öğrenilince bütün ekip Uzay ve Gürcan hariç oraya gider. Yiyecek almak için dışarıdayken Nazi bir Alman'ın rahatsız ettiği bir kadına yardım ederken Serdar ve Zehra bir grupla dövüşmek zorunda kalırlar. 

Paskal'ın kaldığı otelde tuttuğu dairenin tam karşısındaki odanın klimasını bozup ekibin oraya yerleşmesini sağlarlar. Paskal'ı gözetlerken konuşmalarını da dinlerler. katılacağı bir baloyu öğrenip oraya gitmek için kıyafet malzeme davetiye ayarlarlar. Davetiyeyle Zehra ve Serdar misafir olarak Pınar ise garson olarak içeri girer. Hakkı kapıyı Hulki nişancı tüfeğiyle etrafı gözetler.

Serdar'ı tanıyan Nazi orada koruma imiş. Erkekler tuvaletinde uzun süren bir kavga olur. Paskal içeri girdiğinde Pınar döktüklerini topladığı; Zehra ise şirketteki adam tarafından oyalandığı için Paskal'ı takip edemezler. Tam o sırada Ceren'in gönderdiği disk bilgisayara takılır. Merkezdekiler fark eder ki hard diski alanlar oradadır. Öncelik değişmiştir. Paskal'ı bırakıp diski aramaya başlarlar

Kötü adamımız diski açık arttırmaya çıkarmayı düşünmektedir. Diğer ülkelerden konuyla ilgilenenlere mesakj gönderir. Baloda bir hareketlilik olur. Özel bir kartla bir odaya girdiklerini görürler. pınar içeriye servis elemanı olarak girmeye çalışır ama giremeyince yemek arabasının altına bir mikrafon koyarak içeri sızmayı başarır. Odaya gelecek birisi daha olduğunu ve kötü adamımızın onu tanımadığını öğrenen bizim ekip Zehra'nın adamla temasa geçip kartını almasıyla Serdar'ı içeri sokar.

serdar ve diğerlerine Siha kodlarını gösterirken para verip yapacağı haberlerin kapaklarını gösterip hava atar. Hangisinin Türkleri daha çok kızdıracağını konuşmak ister. Gürcanlar diskin takılı olduğu bilgisayarın içindeki tüm bilgileri alınca tahliye emri gelir. Serdar tam çıkacakken içeri Paskal girer. Serdar ona susmasını söyler. 

Tam her şey yolunda giderken Ceren Serdar'ın orada olduğunu arkada çalan şarkıyı tanıyarak anlar. Kötü adamlara haber verir.  Herkes Serdar'ın peşine düşer ama Zehra'nın da yardımıyla; yukarıdan ipli bir mekanizmayla diğer binaya geçip kaçmayı başarırlar. Paskal'ı öldürüp kötü adamın odasına bırakırlar. Görev tamamlanmış siha kodları için öldürülen mühendislerin de intikamı alınmıştır

Uzay'ın gazeteci eşi Zehra'nın eski eşine gider. konuşurlarken ölmeden 1 gece önce Uzay'ın kendisini aldattığını söylediğini söylediğinde adam "eski Türk filmlerinde olur ya; kahraman öleceğini önceden bildiği için arkasında kalan üzülmesin diye böyle bir yalan söyler" der. O an kadın olayı fark eder. uzay'ın kendisini aldattığını söylediği kadınla konuşmaya gittiğinde kadının kocasını bile tanımadığını fark eder. Uzay'ın neden böyle yaptığını anlayamaz. Ağlarken birden kusmaya başlar. Muhtemelen kadın hamiledir

Hulki yurt dışındayken Zehra, başkan, Serdar yokken annesini arayıp iyi olduklarını bilmek ister. Pınar ona yardım etmeyi kabul eder ve adamın annesini arar. Hulki böylece babasının kalp krizi geçirdiğini ve hastanede yattığını öğrenir. Başkan'a durumunu soramayacağı için içi içini kemirir. 

Hiç yorum yok:
Write comments