15.04.2021

Doğduğun Ev Kaderindir 39. bölüm özet. Nesrin'in abisi Tarık şirkete danışman oluyor


Zeynep kendisini toplayıp şirkete gittiğinde Barış'ın kendisine ait dosyaları tecrübrsiz asistanına verdiğini görür. Barış yaklaşan davalar ve ard arda gelen olaylar yüzünden bu kararı almıştır. Üstelik Nermin hanımın teklif ettiği işi de kabul edip etmemeyi böylece üzerinde avukatlık baskısı olmadan verebilecektir. Zeynep yine bir tartışma çıkarıp kapıyı çarpıp evine gider.

Evde Nesrin ile buluşup iş teklifinden bahseder. Nesrin ona Nermin annesine kendisine yardım etmesi gerektiğini söyler. Zeynep; annesini iş yerinde alışana kadar kendisine destek olmasına ikna eder. Ayrıca abisine lafı getirip onu süsleyip Zeynep'e çok başarılı, meşgul, aranan biri gibi lanse eder. Sektörel bilgisinin fazla olduğunu ve şirket için iyi olacağını ima eder. 

Tarık ismindeki ağabeyle Zeynep de Nermin hanım da tanışır. Tarık aslında Nesrin yani Gülbin gibi gerçek kimliğini saklar. O da Ekrem'in tuttuğu biridir ve planının parçasıdır. Nermin hanımın yıllardır Ekrem'e söylediği şeyleri öneri olarak getirince kadının hoşuna gider. Ayrıca alttan alta Nermin hanıma kompliman da yapmaya başlar.

Barış Zeynep'in avukatlık işlerini ondan almasına artık kızmamasına da şirketin başına geçmesine de memnundur. Ancak bu yeni hayatlarına giren ve fazlaca yer kaplayan kişilere karşı tedbirlidir. Tarık'ın anlamak için şirkete geldiğinde avukat olarak orada bulunup iş sözleşmesine de gizlilik sözleşmesine de ağırlığını koyup imzalatır. Tarık'tan hoşlanmamıştır.

Akşam kutlama yapmak için yemeğe giderler. Barış Tarık'ın tavırlarından memnun değildir ve Nermin hanıma da yaptığı komlimanları fark eder. Nesrin de Tarık da ardı ardına masadan kalkınca peşlerinden gider. Nesrin abisi olmadığını öğrendiğimiz Tarık'la tuvalette öpüşmekteyken Barış kapıyı açar. Ancak onları görmediğini tahmin edebiliriz tabi. 

Nermin, Sultan, Sakine ve Ali Rıza bey emlakçıyla restoran yapmak için mekan bakarlar. Nuh da çay ocağı tecrübesiyle onların yanındadır. En sonunda bir mekanı çok beğenip tutarlar. Ali Rıza bey hemen tadilat ve boya işlerini yaptırtmaya başlar

Benal'i eski çalıştığı Düzce'de ki hemşire arkadaşı arayıp iş başvurusunun kabul edildiğini söyler. Benal; kızını da alıp gitmek ister. Kardeşinin ölümünden sonra bebeğe tutunmuş olan Cemile ilk başta kadına gitmemesini söylese de Benal'in gitmekte kararlı olduğunu görünce kendisi de onlarla gitmeye karar verir. Nuh gitmek istemeyince karısı ve Benal bebeği alıp adamı tek başına bırakıp gider. 

Emine de bu Nesrin'den ve Zeynep'in hayatına verdiği yönden memnun değildir. Tek arkadaşının artık kendisini değil onu dinlemesi ve onunla vakit geçirmesinden rahatsız olur. Savaş Emine'yi yemeğe çıkarmak ister. Kız kabul eder ama Nuh onu arayınca Emine adamın yanına gidip derdini dinlemek için savaş'la olan randevusunu iptal eder. 


Hiç yorum yok:
Write comments