11.04.2021

Gönül Dağı 23. bölüm özet. Taner'e Dilek'i istemeye gidebilecekler mi


Cemile'nin ablası Fadime yıllar önce annesinin öldüğü yangında evde olmadığı için babasını suçlamıştır. Teyzesinde kalmış sonra da evlenip bir daha kasabaya bile gelmemiş; ancak kocasının hastalığı ve ölümünün ardından kardeşinin yanına gelmiştir. 

Fadime babasını uzaktan görmesine hatta yaşlı adam rahatsızlanmasına rağmen yanına gitmez. Musa baba dayanamayıp kızını görmeye kapıya kadar gelir, Fadime ağlar ama yine de babasıyla konuşmaz. Bölüm sonunda öğreniriz ki Fadime hastaymış; ölüyormuş ve kızı Pembe'yi Cemile'ye bırakmak için gelmiş. Babasıyla görüşmemesinin nedeni de adamın ona alışırsa öldüğünde yine üzülmesini önlemekmiş

Hemşire Elif tayinini geri çeker. Taner'le karşılaşırlar. Taner kızı usulünce çay içmeye çağırır; Elif de kabul eder. 

Keriman ve Selami evlenmiş ama ortada kalmışlardır. Selami'nin babası oğlunu kendi istediği kızla evlenmediği için dışarı atar. İlçeye gidip bir otelde kalmaktan başka çareleri kalmaz. Minibüse binmek için Sefer'le konuştuklarında adam yeni evli çifti otele bırakmaz. Kendi evinde kalmaları için ısrar eder. Sefer bozkıra çektiği Badegül'ün de yatmaya başlar. Faruk müzikten para alıp ev alma hayali kuran çift; adamın dolandırıcı olduğu iddiasıyla polis tarafından götürülmesiyle daha da dibe batarlar.  

Taner'in annesi Dilek'i istemeyi kabul eder. Ümre yapamayıp dönen kayınlarını arayıp Taner'e kız isteyeceklerini; kavga ederlerse yüzlerine bakmayacağını söyleyip korkutur. Taner Sefer'i de arayıp kız istemeye çağırır. Ciritçi Abdullah da Tanerlerde toplanıp gitmek için gelir.

Gülsüm öğretmen tam 4 kız kardeşlermiş. Dilek'i istemeye geleceklerini onlara haber verince eşlerini alan teyzelerin hepsi gelir. Hatta bir tanesinin Alper Tunga isimli şımarık ve kendine münhasır bir oğlu da gelir. Muarrem ve Hüseyin amcalar yemek ve yatırmak için teyzeleri ve aileleri evlerine misafir olarak alırken ertesi gün kasabayı da gezdirir.

Dileklerin evi küçük olduğu için Asuman'ın fikri ve anne babasının izniyle iki büyük tarafı başkanın evinde toplamaya karar verirler. Kız isteme için gelecek kalabalık iki grubu alabilecek tek ev o olduğu için kabul ederler. Hazırlıklar neşeyle yapılır. Derken Dilek dışarıdan geçen çoban kepenekli adamı görüp "Baba" diye seslenip peşinden gider

Tanerler bütün bölüm söz verdikleri Aziz'in annesinin yürümesini sağlayacak alet için çalışır. Hastanede doktorlardan da yardım alırlar ve kadını yaptıkları aletle yürütürler. Eve dönüp kız isteyeceklerken geçen bölüm Keriman'ı isterken engel olup kızı kaçırdıkları damat adayı ve yanındakiler tarafından yolları kesilir. Silah zoruyla bir depoya kilitlenirler. Adamın niyeti kendi kız istemesini mahvdenlerin kız istemesini mahvetmektir. 

Dizi ekibinde 39 kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığı hatta başrol oyuncusu Gülsüm Ali İlhan'ın da pozitif çıktığı öğrenildi. Çekimlere ara verildiği açıklandı. Ancak dizi haftaya da izleyicileriyle buluşacaktır

Hiç yorum yok:
Write comments