3.04.2021

Son Yaz 14. bölüm özet. Akgün ve Yağmur ayrılıyor


Selim ve Canan mahkuma yaklaşamayacaklarını anlamıştır. Canan ofisindeki görüntüleri yasa dışı yollardan aldıklarını delil olmayacağını en fazla ihtar uzaklaştırma alacağını söyler. Bu arada Canan hard diskten kurtarabileceklerini kurtartmıştır. Fatih olduğunu bilmeden yapılan yazışmaları okur ama bir şeyle anlamlandıramaz.

Selim'i soruşturmak için gelen kadın baş savcı herkesle konuşur. Selim, Canan, Fatih ve Halil Sadi'nin avukatı. Selim'in kirli bir savcı olduğunu düşünmektedir. Canan önce bir şey söylemez ama sonra Selim'i kurtarmak için Akgün'ü kendisi ofisinde savcıdan habersiz sakladığını; Selim'in bunu sönradan öğrendiğini ve kendisini korumak için sakladığını söyler. 

Selim bu arada Canan'a mahkumla savcı olarak değil yasal olmayan yolla konuşmak için plan yaptığını anlatır. Mahkum savcının ayarladığı yemeği yiyip zehirlenecek hastanede konuşacaklardır. Ancak malesef bunu Akgün'ün saatinin yanında konuşunca ceza evinde mahkumu şişlerler. Savcı hastaneye gittiğinde avukat oradadır ve planlanan buluşmadan haberdar olduğunu ima eder

Akgün; Yağmur'a evlenme teklif eder. Kız da kabul eder. İkisi de çok heyecanlıdır. Akgün sürekli savcıya açılmak ister ama başaramaz. O zaman babasının kızın babasıyla konuşması gerektiğini düşünür. Heyecanla babasının saklandığı yere gider. Akgün'ün oraya geldiğini öğrenen savcı da gelir. Onu dinleyen kişiler oraya baskın düzenler. Adamların elinden son anda kaçarlar. 

Savcı o zaman bir terslik olduğundan emin olur. Selçuk Taşkın'ın yaşadığını da ceza evindeki adamla temas kurduklarını da haber aldıklarını anlar. Eve adamlarla gelip Akgün'ün üzerindeki dinleyiciyi bulurlar. Akgün'e sorular sorunca genç adamın saatinin kavga sırasında değiştiğini anlarlar. 

Savcı o zaman bir plan kurar. Saatin yanında avukatın çift taraflı oynadığını söylerler. Konuşmayı dinleyen adamlar bu şok edici bilgiyi hemen Halil Sadi'ye söyler. Halil Sadi ise avukatı arayıp yüzleşir. Avukat inkar eder. Ama Halil Sadi; avukatına İstanbul'a yanına gelmesini söyler. Tam akşam adamları avukatı alıp götürecekken savcı ve yardımcısı gelip avukatı alır. Avukat konuşmaya razıdır

Akgün çatışma sırasında savcıya kızına talip olduğunu; Yağmur'un da evlenmeyi istediğini söyler. Yağmur'un hallerinden anlayan Canan da kızını sıkıştırıp sevgili olduklarını öğrenmiştir. Annesi kendi yaptığı hataları kızının yapmasını istemez. Yağmur da aslında içten içe henüz erken olduğunun farkındadır. Savcı Akgün'ü evinden kovarken Canan ve Yağmur gelir. Yağmur ve Akgün konuşur. Yağmur Akgün'e evlenmek istemediğini söyleyince Akgün de gider.

Naz Soner'in restorana getirdiği çiçekleri görüp sorunca annesinden olanları öğrenir ve hoşuna gider. O sırada Kaan'ın annesi gelip kızın annesiyle konuşmak ister. Naz; kadına önceki gece babasının onu öpmeye çelıştığını gördüğünü ama annesine söylememesini ister. Kadın gider. 

Soner özür dilemek için tekneye gidince Metin'i orada çok sarhoş bulur. Adamı savcının evine getirir. Savcı Metin'i evinde koltukta yatırır. Sabah ona anahtarı bırakıp gider.

Eray Naz'ın kendisine uzak davrandığını fark etmiştir. Soner'e bunu söyleyince O da kızın ailevi sorunları olduğunu kızı dinlemesi gerektiğini söyler. Eray okula gidip Naz'la konuşmaya çalışır ama Naz bunu Soner'in yaptırttığını anlamıştır. Soner'le konuşur

Kaan; Fatih'in ofisinde işe başlayacaktır. Ancak o gün okulda Akgün ve Yağmur'un birlikte olduklarını öğrenir. Kafası bozulan genç adam işi ilk günden asar. Fatih; Kaan'la konuşurken çocuk Selim'in evinde saklanan Akgün'ü kendisinin ihbar ettiğini itiraf eder. Bu haber Fatih'in çok hoşuna gider. 

Avukat; savcı tarafından götürülmeden çok önce Akgün'ün hemen babasının yanına gitmesi için restorana bir zarf yollar. Zarf gecikmeli olarak Soner tarafından Akgün'e bölüm sonunda ulaştırılır. Zarfın içinde babasıyla alakalı bir cümle ama asıl önemli bir resim vardır. Akgün'ün annesi resimde yanında başka bir erkek çocukla objektife pos vermiştir. Kendisi hayattta olmadan önce olan bu fotoğraftaki çocuğu Akgün tanımamaktadır.   

Hiç yorum yok:
Write comments