9.05.2021

Akıncı 19. bölüm özet. Kemal müdür ve Taşkın tuzağa düşüyor


Fatih davette Emin'i üstü olan kişiyle konuşurken dinler. Emin kendisini öldürmek isteyen adamı da üstü gibi olan kişiyi de öldürüp gider. Fatih onun yüzünü göremez ama kardeşinin katili olduğunu anlar. Konuşmalardan Haritacıların Akıncı'nın ve ondaki bir emanetin peşinde olduğunu öğrenir.

Cevdet eski yurt binasında kızının karşısına çıkıp annesini merak etmemesini araştırmamasını bir kez daha söyler. Onu araştırdıkça daha da derin bir karanlığa batacağı konusunda kızını uyarır. Eski karısı için "O dünyayı değiştirebilecek bir kadındı" der. 

Cevdet'in bu sözü üzerine Fatih ve Nergis yine araştırma yapmaya başlarlar. Fatih o yurtta Bulgaristan'dan göç eden ailelerin kimsesiz çocuklarının kaldığını öğrenir. Sonra da bir derneğe gidip sorular sorarlar. Orada o zamanlar yurtta buluna bir kadından o isimdeki bir çocuğun yurt müdürü tarafından diğerlerinden ayrı tutulduğunu ve çocuğun sürekli sayılarla formüllerle uğraştığını öğrenirler. Fatih Harihacılarla alakası olduğunu düşünür. 

Orhan sonunda Filiz'e evlenme teklif eder. Kadın kabul eder. Ablaları çok sevinir.

Orhan yine komplo teorisyeni adamla buluşur. Ondan Haritacıların Akıncı'dan Fatih Sultan Mehmet'in sandığını ve içindekin istediğini öğrenir. Onlar konuşurken oyunun dışında kalmak istemeyen Cevdet'in adamları etraflarını sarar. Onları fark eden Orhan çatışarak adamı oradan çıkarıp tarihi bir yerde beklemesini söyler

Çakal Emin yokken onun evini karıştırırken Korhan'a yakalanır. Ancak ondan önce Köksal'la Emin'in çocukluk resimlerini bulunca her şey açığa çıkar. İki kardeş kahvaltıda çocukluklarından konuşurlar.  

Bombaların yani su şişesi ve otomatların izini sürmeye çalışan Kemal müdür ve ekibi; Köksal'ın deposunda su otomatlarının olduğunu hatırlar. Boş atıp dolu tutmak için Köksal'ı kaldığı yerden çıkınca alıp emniyete getirirler. Köksal onların elinde bir şey olmadığını bildiği için rahattır. Ancak bu rahatlığı boş ve fazla konuşmasına yol açar. Bombanın şişelerde olduğunu ağzından kaçırınca bu kez gerçekten gözaltına alınır.  

Haritacıların normalde emniyete düşmüş ve ağzından bilgi kaçırmış birini öldürmeleri gerekmektedir. Ancak Emin; abisini öldürmek istemez. Köksal'ı ellerinden almak ister. Bir yere transfer etmedikleri için bu çok zordur. O zaman Cüneyt'in aklına bir çakallık gelir. Kemal müdürün kızı Yasemin'i lokantadan kaçırır. Seher'i de hafif yaralar. 

Cüneyt elindeki Yasemin'e karşılık ellerindeki Köksal'ı ister. Kemal müdür çaresizdir. Taşkın ve Güneş de ona yardım etmekte ısrarcı olunca Köksal'la Yasemin'i değiş tokuş etmek için buluşurlar. Fatih de olanları öğrenmiş Akıncı kılığında oraya gelmiştir. Ancak durum müdahale edmeyeceği kadar karışıktır. Cüneyt Emin'den çocuk dahil karşı taraftaki herkesi öldürme emri almıştır. Üstelik Güneş de Haritacılar tarafından yetiştirilmiş biri çıkmış; onların tarafına geçmiştir. 

Hiç yorum yok:
Write comments