29.05.2021

Son Yaz 20. bölüm özet. Gökhan Yağmur'u ardından teslim olan Selçuk Taşkın'ı kaçırıyor


Evini arayan polisler ve savcı evde para dolu çantayı bulunca Selim emniyete getirilir. İfadesini verir. Sözde Boran holdingde çalışan muhasebeci zimmetine para geçirdiği öğrenilmesin diye kayıtları incelememesi için Selim Kara'ya Metin üzerinden para vermişmiş. Patronun ise kesinlikle ne zimmetine geçirdiği paradan ne de Selim'e verdiği rüşvetten haberi yokmuş. Soruşturma bitene kadar Selim'i açığa alıp davasını ve yetkilerini elinden alırlar

İçinde Kaan ve Yağmur'un olduğu aracın frenleri çalışmayınca denize doğru giderler. Yağmur kendisini aradığı için olayı fark eden Akgün'ün aklı gider. Gökhan'la kaza yapabilecekleri yerlere bakıp oradan hastaneye giderler. Yağmur da Kaan da ameliyattadır. Selim, Metin ve Canan da hastaneye gelir. Kaan'ın da arabada olduğunu anlayınca Serap'ı ararlar. Fatih de destek için gelir. Yağmur'un durumu iyidir ama Kaan beyin tramvası geçirmiştir. O gece yoğun bakımda uyutulması gerekir.

Yağmur kendine gelince Kaan'ın durumunu saklarlar. Kendisinin yaptığı kazayı da küçük bir şey gibi anlatırlar çünkü kız kaza öncesine dair bir şey hatırlamamaktadır. Bu arada arabanın kaza yaptığı yerde fren izi olmayınca sabotaj olabileceği fikri üzerinden gidilmeye başlar. Savcı Akgün'ün arabasının belirli saatlerde nerede olduğunu bulup kamera kayıtlarına bakmak ister. Ancak görevden uzaklaştırıldığı için emir verme yetkisi yoktur. 

Gökhan kendisine gelen Yağmur'ı koridorda gezdirme bahanesiyle uzaklaştırıp Kaan'ın durumunun kötü olduğunu söyler. Arkadaşını o halde gören kız çok üzülür. Gökhan ona hafızasının yerine gelmesi için kazanın yapıldığı yere zaman geçmeden gitmesi gerektiğini söyler. Yağmur da ona inanıp oraya gider. Gerçekten de hafızası yerine gelir ve Kaan'ın Fatih'i dövenin Gökhan olduğunu söylediğini hatırlar. Gökhan'a belli etmemeye çalışsa da adam anlar ve kızı kaçırır. Yağmur kaçmayı başarır ama Halil Sadi'nin gelen adamlarına yakalanır

Akgün ve Soner savcı görüntüleri alamaz diye yarış yapılan yerdeki görüntüleri kendi usulleriyle isteyip izlerler. Arabanın altından çıkan kişinin Gökhan olduğunu görünce şoke olurlar. Onu bulmaya çalışıp dükkanına gider. O sırada savcı onu arayıp Yağmur'un onunla olduğunu söyleyince; Akgün de arabasının frenini bozanın Gökhan olduğunu söyler. İkili öğrendiklerini birleştirince telaşlanırlar.

Selim savcının yetkisi olmasa da onu soruşturan savcı yardımcı olup Yağmur'un bulunması için herkesi seferber ederler. Beyin fırtınası yaparken Gökhan'ın ne isteyebileceği üzerinde konuşulurken Akgün abisinin babasını isteyeceğini fark eder. Gerçekten de Gökhan Akgün'ü arayıp Selçuk Taşkın'ı kendisine getirmesini ister. Babasıyla buluşan Akgün; ona durumu anlatır. Babası kaldığı eve gidip başındaki komiseri banyoya kapatıp kaçar. 

Selim savcı Selçuk Taşkın'ın kaçtığını öğrenince ikilinin Yağmur'u kurtarmaya çalışacağını ve Gökhan'ın Halil Sadi'nin aslında ne istediğini anlarlar. Hemen Akgün'ün telefon sinyalini bulmaya çalışırlar. Akgün; kurtarma planını babasının ağzından duyamayınca kafası karışıp savcıyı arar. Yerlerini söyler. O konuşurken babası onu etkisiz hale getirip buluşma yerine tek gider.

Savcı, Canan peşlerinde Ahmet ve onları takip eden Soner konvoy halinde Akgün'ün kendine geldiğinde oraya gelir. Hemen buluşma yerine doğru yola çıkarlar. Selçuk Taşkın buluşma yerine tek gidip silahla pazarlık yapıp Yağmur'u alır. Arabasıyla geri yollar. Yolda Yağmur'la karşılaşan erkekler silahlanıp gider. Çatışma sırasında Gökhan; Selçuk Taşkın'ı araca bindirip götürür


Hiç yorum yok:
Write comments