20.07.2021

Baş Belası 5. bölüm özet. Şahin baş komiser açığa alınıyor


Atv ekranlarında yayınlanan Baş Belası dizisinin polisiye hikayesinde İsmet isimli zengin adamın kimliği yanan ahırda öldürülmüş ve yanmış bir cesedin yanında bulunur. Eski ve yeni eşleri birbirleriyle kavgalıdır ve emniyette sorguda birbirlerini suçlarlar. Yeni eşin İsmet beyin şoförü Hakan ile ilişkisi olduğu dedikodusu İsmet'in bilgisayarında bulunan videolarla kesinleşir. İsmet beyin tüm varlığını satıp yurt dışına aktardığı ve Hakan'ın da ortada olmaması gibi deliller sonunda öldürülenin şoför Hakan; adamı öldürüp saklananın da İsmet bey olduğu ortaya çıkar. Adam ona yardım eden seyisi ve eski eşi de suç ortaklıklarını kabul eder.  

Görkem'in okulunda baba oğul dans gösterisi vardır. kadir öldüğü için İpek oğluyla sahnede vals yapacaktır. Anne oğul hatta Peri çalışırlar ama İpek ayağını burkunca kadın da çocuk da çok üzülür. Şahin onlara kıyamaz ve eve gelip Görkem'le konuşup gece sahneye onunla çıkıp beraber zeybek oynarlar. İpek; baş komiserin yaptığı bu jest yüzünden çok mutlu olur

Nazlı'nın kocası eşinin yaptığı oyunu fark eder ve avukatıyla bir plan yapar. Nazlı'ya gidip yeni tanıştığı birine aşık olduğunu söyler. Bu yüzden boşanmayla ilgili tüm şartlarını kabul edeceğini söyler. Gerçekten de Nazlı'nın verdiği hizmetli kızın telefonuna aşk mesajları hatta şiirleri atar. Nazlı kendi kendisini kıskanıp tripler atar. Ama bölüm sonunda kocasıyla buluşup oyunlarla ilgili yüzleşip boşanmayı kabul eder. Artık genç kadın önüne bakmaya karar vermiştir. 

İpek'in oğlunun terapisti olan şebekenin üyesi kadın Yenel amir ile görüşür. Şebekenin Şahin'in uzaklaştırılmasını istemediğini çünkü boşta kalan Şahin'in tüm gücüyle üzerlerine geleceğini söyler. Zaten henüz anahtarı da bulamamışlardır. Yenel buna yaklaşmayınca gerilirler. 

Bölüm sonunda İpek ve ailesi okuldaki etkinlikten döndüklerinde evlerine girildiğini anlarlar. İçeri aniden giren İpek; kocasını da öldüren Selim'i görüp tanır. hemen onları bırakan Şahin'i arayınca kaçma kovalamaca yaşanır. Koşarak kaçan Selim'e bir araç çarpar. 

Yenel amirin yakasına yapışarak fazla ileri giden Şahin'in ve onu korumaya çalışan Mehmet amirin bu sefer işi zordur. Yenel amir bütün gareziyle Şahin'in açığa alınmasını isteyerek bastırır. Şebekeyle ilgili iş birliği içerisinde olduğu Şahin'in gitmesini istemeyen İpek bir öneri getirir. Şahin'a terapi yapacak öfke kontrolünü artık sağladığına dair rapor verecektir. 

İpek'in vereceği bu rapor Şahin baş komiseri kurtaracaktır. Ancak Şahin buna kesinlikle yanaşmaz. İpek çaktırmadan terapi yapmaya çalışır ama her seferinde geri püskürtülür. Bölüm sonunda Şahin; terapi yapmaktansa Mehmet amirine gidip kimliğini ve silahını bırakır. hakkında soruşturma açılmasını ve uzaklaştırmayı kabul eder. 

Hiç yorum yok:
Write comments