9.10.2021

Kanunsuz Topraklar 2. bölüm özet. Malik; Davut'tan Çolak'ı öldürmesini istiyor


Malik karnından vurulmuştur. Hemen doktoru çağırırlar ve tedavi ederler. Adam o an baygın olsa da düzelecektir. Yavuz kasadan para aldıktan hemen sonra Malik'in ölmediğini öğrenir. Çolak'ı neden geri gönderdiğini açıklaması gerektiğini düşünür. Malik'i bekleme nöbetinde adamı yastıkla boğmaya yeltenir. Yavuz Gülfem'e duyguları olduğunu açar ama kız onu tersler. Behiye konuşmanın başını duyup ablasını babası ölüyorken kırıştırmakla suçlayınca ablasından tokadı yer

Davut Malik'i vurduktan sonra eve gidip olanları ailesine anlatır. Davut jandarmaya teslim olmak ister. Ailesi karşı çıkar. Celal Davut'a vurup bayıltır. İki kardeş abisini dağda bir mağaraya taşır ama orası Çolak'ın mağarası olunca kendi ayaklarıyla eşkiyaya yakalanmış olurlar. Çolak üç kardeşi de bağlayıp Malik'le konuşmaya gider. 

Çolak evine gittiği Malik'in yaralı olduğunu öğrenince Yavuz'dan paralarını isterler. Yazıhanedeki tüm parayı alıp Yavuz'a da pay bırakırlar ve gelip Davut'un çaldığını söylemesini tembihlerler. Ancak Yavuz telaşla başka bir plan yapar. Bu kez bir an önce Çolak'tan kurtulacaktır. Nasıl olsa mağaraya döndüklerinde onu vuracaklardır. Ancak mağaradaki üç kardeş kaçmayı ve eve dönmeyi başarır. 

Gülfem; babasının hesabını sormak ve Davut'un teslim olmasını sağlamak için evini bulur. Annesiyle tartışırlarken küçük Elif'in hastaneye götürülürken yolda öldüğünü öğrenir. Çok üzülür. Babasına karşı olan duyguları değişmeye başlar

Fox ekranlarında yayınlanan Kanunsuz Topraklar dizisinde Davut'un annesi; jandarmaya gidip dün gece ben Malik'i vurdum der ve silahı da teslim eder. Kardeşler eve dönünce hafız onlara Malik'in ölmediğini söyler. Kardeşler annelerinin de jandarmaya teslim olduğunu öğrenirler. Davut da gidip teslim olur. Annesini bırakmasını ister ama komutan olayda açıklar olduğu için Onu da nezarete atar. 

Davut komutana Gülfem'in kendisini vurduktan sonra gördüğünü söyleyince komutan kızı çağırıp ifadesini sorar. Gülfem; babasına kızgınlığından babasını kimin vurduğunu görmediğini söyleyince Davut'u bırakırlar. Davut; Gülfem'in iyi niyetini anlamaz.

Yavuz Malik'e Çolak'ın kasadaki 50 bini aldığını ve ona küfür ettiğini söyler. Yavuz'un planıyla Davut'u malikaneye getirirler ve ona annesini bıraktırtması karşılığında Çolak'ı öldürmesini ister. Üstüne bir de kendisini madende usta yapacağını kardeşlerini de işe geri alacağını vaad eder. Davut kabul edince annesini salıverirler. Kadın oğlunun Malik'le anlaştığını duyunca çok sinirlenir. 

Davut Çolak'ı öldürmeyi kabul edince ona keskin nişancı tüfeği verir. Malik'in evinde bulunan Murtaza Malik ve Yavuz'un Davut'a Çolak'ı öldürteceğini duyar. Hemen Çolak'a giden Murtaza duyduklarını anlatıp eşkiyadan para alır. Davut Çolak'ın mağarası önünde konuçlanmışken yakalanır. Ata bağlanıp sürüklenirken öldü zannedilince kaçmayı başarır.  

Malik kendisine geçmiş olsuna gelen Ali ile konuşur. Kızıyla evlenmesini ardından da konserve balık fabrikası kurmak için kendisine ortak olmasını istediğini söyler. Ali bu teklifi beklemediğini düşünmek istediğini söyler.  

Gülfem küçük kız kardeşinin İstanbul'a gitme teklifini kabul eder. Babası izin vermeyip onları eve hapseder ama iki kız gece kaçmayı başarır. Gece arabayla giderken Çolak ve adamlarıyla karşılaşırlar. Adamlar Gülfem'i yakalar. Diğer kız eve gidip olayı haber verir. Çolak Gülfem'i mağarasına götürüp tecavüz edecekken Davut uzaktan tüfeğiyle adamı vurup kızı kurtarır  

Hiç yorum yok:
Write comments