26.03.2022

Aziz 19. bölüm özet. Dilruba Aziz için Piere'in teklifini kabul ediyor


Show tv ekranlarında yayınlanan dizide geçen bölüm Aziz; papazı korumak isterken vurulmuştu. Bu bölüm onu eve getirirler. Adem kentte doktor bulmaya çalışır. İlk başta o çocuğun Aziz'i vurmak istediğini düşünürler ama sonrasında gerçeği anlarlar. Kenan; Aziz'i vuran çocuğu vurmuştur. Çocuk can çekişirken Efnan'a kendisine bunu Piere'in yaptırdığını ve kardeşi için yaptığını söyler. 

Adem kentte doktor yokluğunda Agop isminde bir doktoru eve getirir. Adam kurşunun önemli bir yerde olduğunu bir cerrahın çıkarması gerektiğini söyler. Kıpırdatırlarsa öleceğini de ekler. Başka seçenekleri olmadığı için cerrah olmasa da ameliyatı yapmayı kabul eder. 

Piere ise yanlışlıkla Aziz'in vurulmasında; pederin vurulamamasından memnun değildir. Çocuk konuşmadan çiftlikten onu almak ister ama çocuk o sırada ölür. Efnan Piere'i o öfkeyle çiftlikten kovar. Ama sonrasında çiftliğe gelen Piere zorla doktoru götürür. Efnan arkasından koştuğunda tek şartla doktoru bırakacağını; tek gece onunla kalmasını ister. Efnan hemen reddeder. 

Başka bir cerrah aramaya başlarlar. Papazın tanıdığı Adana da çalışan bir doktordan bahseder. Ona telgraf çekip durumu iletirler. Hem Ankara'nın hem papazın ricasını kırmak istemez ve ertesi gün geleceğinin haberini verir. Herkes cerrah gelene kadar Aziz'in dayanması için dua eder.

Adem Aziz'in başında ona ölmemesi için yalvaran karısı Dilruba'yı duyup iyice yıkılıp öfkelenir. Dilruba'ya kötü davranırken babası duyup müdahale eder ama Adem onu da dinlemez. Gece vakti Piere'e gidip Aziz için Adana'dan hekim getireceklerinin haberini verir. Fransızlar hekimi alıp Aziz'e müdahale etmesine engel olur. Papaz; Piere ile konuşmaya gider ama delege onu dinlemez

Kenan da aileyle çiftlikte kalıp yardım eder. Piere'e gidip Maksude ile ertesi gün evlenmesi gerektiğini yoksa Aziz uyandığında evliliğe karşı çıkacağını söyler. Piere konuyu çözmek için ertesi gün Galip beyin konağına haciz gönderir. Bunu duyan Galip, Maksude ve Handan hemen konağa gider. 

Payidarların evinde haciz için eşyalar götürülüyorken yani en kötü anda bir çanta parayla gelen Kenan; borcu damadı vasfıyla öder. Galip bey karısını boşar. Kenan ve Maksude nikahlanır. Ertesi sabah Kenan elinde valiziyle köşke girer. 

Handan boşanınca kızının yanına gidip şehirden gitmeleri için konuşur. Yarın sabah 8 de gidecek trene bilet almıştır. Kızına haber ve bilet verir. Dilruba bavulunu hazırlar. Annesi de onu beklemektedir 

Efnan çaresiz kalınca Piere'e gidip cerrahı bırakması karşılığında ona geleceğini söyler. Efnan Piere'e gelince doktorları salarlar.  Piere Efnan ile yemeğe oturur ama kız yemez. Ona bir elbise giydirtir. Yatak odasına gidip portresini çizer. Sabah eski karısının da aynı yerde aynı elbise ve aynı pozdaki resmini gösterir. Sabah olduğunda bir şartı daha olduğunu söyler

Adem atölyeye gidip Aziz'in ölmek üzere olduğunu; ertesi güne kadar atölyedeki hisselerini kendisine satan olursa iki katı para vereceğini söyler. Adem; Fransızların Aziz öldükten sonra halı işini yapamayacaklarını söyler. Tam herkes ikna olmuşken doktorların ikisinin de salındığı; çiftliğe gittiği haberi gelir. İşçiler paylarını satmaktan vazgeçer. 

Adem sokak ortasında gayri meşru hayat yaşadığı kadınla gezerken Dilruba ile karşılaşır. Dilruba'yı ezen sözler söyler. Eve geldiğinde de ters ters konuşunca halası ona tokat atar. Aziz'in ameliyatında evde erkek olmadığı için Adem yardım etmek zorunda kalır. Aziz'in ameliyat sonrası kalbi durur. Ardından enfeksiyon tehdidi oluşur. 

Adem ertesi sabah atölyeye gelip herkese Aziz'in kurtulamayacağını söyler. Kendisine satmayanları atölyeden kovar. Fransızların da rahat vermeyeceğinden korkan kalabalık bir çalışan hissesini Adem'e satar. O sırada gazeteci Hatay'ın milletler cemiyetinde bağımsızlığını kazandığı haberini sokaklarda bağırır. Aziz o sırada ölüm ile yaşam arasındadır ve Efnan'ı sayıklayıp uyanır

Hiç yorum yok:
Write comments