24.03.2022

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı 24. bölüm özet. Hızır reis abisini alırken tuzağa düşüyor


Trt 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Hızır reis geçen bölüm sonunda Gabriel'i esir etmişti. Onu yanında götürüp abisiyle takas etmek ister ama Gabriel kesinlikle buna yanaşmaz. Komutanına asla Hızır'ı vermemesini söyler. Hızır ne dese takasa adamı ikna edemeyince çaresiz yanına alıp gemiye gider. 

Mesih paşa eğer ateş açarsa Oruç'un canını alacaklarını bile bile adaya ateş açmak için diretir. Hızır'ın elini kestiği korsan ve Venedikliler gemileriyle onları ablukaya alır. Filo komutanı olarak Hızır; paşadan yetkiyi almak için onu ikna eder ve filoyu kurtarığ düşmanları perişan eder.

Kelemez'de ise Şahmeran gidip Firuze hatuna Şahin'in Şahbaz'ı bir yerde tuttuğunu söyler. Firuze hemen İlyas'ı çağırıp devlet teammüllerinden bahseder. Mesih paşanın bu olaydan haberi olursa çok fena hesap soracağını; altındaki Şahin'e söz geçiremediğini söyler. İlyas Şahin'le konuşup Şahbaz'ı bırakmasını söyler. Onlar restleşirken Hızır gelip artık tutsak olmasına gerek olmayan Şahbaz'ı bırakır. 

Mesih paşa adayı alamayıp filoyu da neredeyse kaybetmenin eşiğine getirmişken oraya Şehzade Korkut'un gelmek üzere olduğunun haberini alır. Kellesinden korktuğu için bir i başarmış olmak için Hızır'ın yakaladığı Gabriel'i öldürmek için ısrar eder. Hızır Gabriel'i ikna için süre ister. İşkence bile yapsalar Gabriel takasa razı olmaz. Komutanını çağıran Hızır eğer takasa razı olmazsa Mesih paşanın onu öldüreceğini söyler ama Gabriel yine de ikna olmaz.

Oruç Hızır'a mektup yazıp vazgeçtiğini söylemek istediğini söyler. Komutan sevinçle mektubu yazdırıp Hızır'a yollar. Hızır; Meryem'in de yardımıyla mektuptaki şifreyi anlayıp Gabrile'in en çok önem verdiği kutsal emanetlerinden haberdar olur. Emanetleri almak için tuzak kurup alır. 

Mesih paşa Hızır'a verdiği süre dolunca elinde tuttuğu Gabriel'i meydanda idam etmek için harekete geçer ama çoktan Şahbaz onu kaçırmıştır. Muhafız İlyas onlarının önünü keser ama Şahmeran onları vurur. Mesih paşa Şahbaz'ın yönlendirmesiyle bu olayı Hızır'dan bilir ama neyse ki Hızır gemi ile kaçmakta olan Gabriel'i yakalayıp geri getirir

Mesih paşa yine Gabriel'i öldürmek için ısrar ederken Şehzade Korkutun keyhudası Hamza bey gelir. Hızır'a zaman verir. Hızır Gabriel'i kutsal emanetlere karşılık Oruç reis ile değiş tokuş olmaya razı eder. Hamza bey gelecek olan filoyu da Hızır'a verir. Hızır Gabriel ve emanetleri almak için tarafsız bir yerde takasa gider ama Şahbaz'ın içlerine soktuğu leventlerin taraf değiştirmesi ile tuzağa düşüp yaralanırlar.  

Hiç yorum yok:
Write comments