11.03.2022

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı 23. bölüm özet. Oruç Reis'i kurtarmaya İlyas engeli


Oruç Reis ve Antuan geçen bölümlerde Gabriel'e esir düşmüştü. Gabriel; Oruç reise karşılık filoyu vermelerini ister. Mesih paşa da aynı fikirdedir. Hızır ise abisinin vermemek için esir düştüğü filoyu vermeyi kesinlikle istemez. Kadınlar ve İlyas çeşitli şeyler söylese de Hızır onlara neredeyse bağırarak konuyu kapatır. 

Hızır; Mesih paşaya abisi gelene kadar ada muhafızlığına kimseyi tayin edemeyeceğini; burasının abisinin kılıç hakkı olduğunu söyler. Bir kez birisinin oturmasına izin verirlerse bundan sonra hep Mesih paşanın tayin edeceği kişilerin oturacağını yanındakilere açıkça anlatır. 

Ancak Mesih paşa İlyas'a eğer sen oturmazsan Şahbaz'ı oturtacağım diye kandırarak posta oturtur. Artık İlyas Mesih paşanın takdiri ile oraya oturmuştur ve artık orayı bırakırsa ya sürgün ya ölüm ile cezalandırılacaktır. Kadınlar İlyas'ın abisinin yerine oturduğunu görünce şok ve hayal kırıklığı yaşarlar.  

Hızır hemen casuslardan alınan bilgiyle abisinin kurtarmak için plan yapar. Oraya gittiğinde zindanlara ulaşırlar anca Oruç reis orada yoktur. İlyas Mesih paşanın kandırmasıyla iki abisinin de yakalandığını ölmek üzere olduğunu düşünüp Gabriel'le buluşup abisini almak için filoyu sakladığı yerden çıkarıp götürmüştür. Ancak Gabriel sözünde durmaz ve hem Oruç'u vermez hem de İlyas'ın yanındaki yeniçerileri öldürüp İlyas'ı da esir alır. Neyse ki bacılar yetişip İlyas'ı kurtarır.

İlyas Gabriel'in hainlik yapabileceği ihtimaline karşılık su başısı Şahin ve askerlerle oraya gitmişti. Ancak Şahsenem abisine bilgi verince Şahbaz ona tuzak kurup Şahin ve yanındakilere saldırır. Böylece İlyas'a gelmesi gereken yardım gelmez. İlyas'ı kurtarmaya giden Meryem Şahin'in yardımına gider. Yüzü kapalı olsa da Şahsenem ile karşılaşıp vuruşur ve gözlerinden kadını tanır. Kolunu yaralar. Adaya döndüklerinde kolunu yoklar ama kadın belli etmez. 

Meryem içlerindeki hainin Şahsenem olduğunu söylese de kadınlar ona inanmaz. Hızır'a anlattığında adam tedbir almaları gerektiğini düşünür ve Şahsenem'i gördüğünde tersleyip işleyişle ilgili bilgi vermez. Şahbaz kardeşine Meryem'den kurtulmasını tembihler. Oruç'u bir daha kurtarmaya gittiğinde Gabriel'e haber uçurmasın diye Şahin'e Şahbaz'ı bir müddet esir etmesini ister. 

Hızır geri döndüğünde planını bozduğu, posta oturduğu ve filoyu verdiği için İlyas'a çok kızar. İki kardeş arasında ipler gerilir. Gabriel İlyas'a adayı almak için harekete geçeceğini söyleyince Mesih paşa hemen adaya bir bölük asker çıkarır. Gabriel uluslar arası anlaşmalara göre önce Türkler adaya asker çıkardığı için barışı bozduğunu iddia ederek yeniçerileri öldürür. Oruç reis ne dediyse işe yaramaz. Mesih paşa bu işte de başarısızlığa uğrar. 

Mesih paşa adayı almak için harekete geçer. Hızır da onunla gider. Ancak karşılarına çıkan Gabriel eğer saldıracak olurlarsa Oruç'u öldüreceklerini söyler. Mesih paşa buna rağmen saldırmak için ısrarlıdır. Hızır ondan önce abisini kurtarmak için plan yapar. Arada Oruçlar da fırsat bulup zindandan kaçar ama Antuan yakalanınca reis onu bırakmayıp teslim olur. Bölüm sonunda Mesih paşa taaruza geçer. Gabriel Oruç'u öldürme emri verir ama Hızır onu kendi odasında yakalayıp kılıcı boğazına dayar.   

Hiç yorum yok:
Write comments