2.03.2022

Üç Kuruş 16. bölüm özet. Efe ve Çetin iş birliği içinde


Baybars ile görüşmek için evden ayrılan Neriman; peşindeki Ferhan'dan kaçarken adam tarafından kurtarılır. Neriman ve Baybars yüzleşirken biz de kadının adamın kim olduğunu bilmeden ona aşık olduğunu öğreniriz. İkisi arasında hesaplaşma yaşanır. Baybars eğer oğlunu istiyorsa kendisinin yanında olmasını ister ama Neriman bir kez daha ailesini seçer. 

Ferhan Neriman'ı takip ettiğinde Baybars ile bir depoda buluştuğunu; konuştuğunu; adamlarının onu eve bıraktığını görüp şaşırır. Baybars onun kendilerini gördüğünü, mahallede nerede kaldığını öğrenmiştir. Ferhan'a Neriman'ın ailesiyle arasını bozmasını sağlayacak şeyi gönderir. Beraberler iken birlikte çekilmiş resimleri.. Resmi Ferhan'ın kaldığı eve yollar. 

Geçen bölüm sonunda Bahar'ın Korkmaz ve Azade ile yemek yemesi ve onların yanında kendisine olan tavrını kaldıramayan Kartal; evden karısının eşyalarını toplatır. Leyla ilk başta karşı çıksa da Korkmaz ile görüşmesine O da kızar. Bahar'ın eşyalarını alıp onunla yüzleşmeye gider. 

Bahar Leyla'ya Kartal'dan ayrıldığını ama onun canını korumak için Korkmaz'la görüştüğünü anlatır. Konyalı'yı aldırtıp Can'ı vuranın Efe olduğunu Korkmaz'ın anlamasını sağladığını böylece Kartal'ı koruduğunu söyler. Bahar da ona bu sefer de Korkmaz'ın Efe'nin peşine düştüğünü söyler. Bahar bunu duyunca hemen Korkmaz'a gider.

Korkmaz Efe'nin peşine bir sürü adam takmıştır. Efe ve yanındaki Çetin'i kovalamaya başlarlar. Tam onları kıstırıp öldürecekken Bahar; Korkmaz'a Efe'nin Baybars'ın avukatı Adnan'ın oğlu olduğunu söyler. Meğerse onların dünyasında babası yüzünden Efe'nin de dokunulmazlığı varmış. Korkmaz; Adnan'ın ismini duyunca hemen adamlarını arayıp Efe'nin ölüm emrini geri çeker. Efe buna şaşırsa da Çetin durumu anlatır 

Efe; amiriyle konuşup bir an önce Kartal ve Korkmaz'la ilgili harekete geçmeleri gerektiğini çünkü Leyla'nın kendisini açık edeceğini söyler. Gerçekten de Leyla Kartal'a "Efe hala komisermiş" der

Oktay baba tekrar içmeye başladığı için evde yoktur. Kartal Şahin'e gidip onu bulması için kışkırtır. Oktay baba; kardeşinin kendisine ihanet ettiğini düşünüp sarhoş olup mahallede havaya ateş açar. Ferhan da Şahin de onu görür. Şahin; babasını alıp kahvaltıya götürüp sohbet eder. 

Efe de Kartal da ayrı ayrı kişilere Leyla'yı takip ettirir. İkisi de Ferhan'ın kıza tekrar bulaşacağından korkmaktadır. Adamları birbirini fark edip kavga edince Leyla da durumu öğrenip takip edilmek istemediğini söyleyip onları kovar. 

Kartal Çetin'i arayıp onunla buluşur. Çetin ile buluşma yerine giden Efe onları dinler. Kartal Çetin'e Korkmaz'ı ölmekten beter edecek bir açığını sorar. Çetin ona Korkmaz'ın teslimat yağacağı malları tuttuğu yeri söyler. Kartal yine Mesutların yardımıyla Korkmaz'ın deposuna girip malları alır. Sonra da gizlice polise boş depoyu ihbar eder.

Kartal önce Azade'ye ardından Korkmaz'a gider. Ortaklık teklif eder. Tam da Efe'nin söylediği gibi Korkmaz işbirliği yapmak zorunda kalır. Kartal Korkmaz'ın mallarını mahallede saklar. Çetin mahalleyi gezip malları bulduğunu zanneder ama Kartal'ı iyi tanıyan Efe malların yerini bulur. Mallar meydanda duran teknenin içindedir. 


Ferhan; kapısına bırakılan Baybars ve Biricik'in resmini renkli olarak çoğaltır. Neriman önce Baybars'ın geçen gün girdiği odasını temizler. Ardından onunla ilgili her şeyini yakar. Bölüm sonunda Kartal ve Neriman tam barışıp sarıldığında Ferhan o resimleri yukarıdan aşağı atar. Kartal resimleri görüp sinirlenirken halası şaşkınlık içindedir. 

Hiç yorum yok:
Write comments