23.04.2022

Aziz 22. bölüm özet. Dilruba Aziz ile evlenmek mi istiyor


Piere Aziz'e Efnan'ın düğün gecesi kendisine geldiğini söylediğinde şaşırır ama karısının onun başını eğecek bir şey yapmadığını; yapmayacağını bildiğini söyler. Piere'i kolundan tutup dışarı atar. Piere Adem'in kendisine Dilruba'yı oraya getirmek için oyun oynadığını anlar ve karşılık verir. 

Aziz Dilruba'yı Hatice ananın evinde saklar. Kadına şehirden gitmesi gerektiğini yoksa Adem'in peşini bırakmayacağını söyler. Dilruba'yı kaçırması için birisiyle anlaşır. Kenan bunu fark edip Fransızlara da Adem'e de haber verir. Adem Aziz'le vedalaşıp ayrılan Dilruba'ya yetişemez ama Piere yetişir ve Dilruba'yı evinde saklar. Dilruba bir kez daha ebeye gidip çocuktan kurtulmak ister ama başaramaz. Efnan'a ise bebeği aldırdığını söyler. 

Show tv ekranlarında yayınlanan dizide Efnan Pierre'in atölyeye getirdiği kendi ve karısına ait resimlerdeki yüzük ayrıntısını fark eder. Babasının yüzüğü vermesini, Pierre'in resim için tüm yüzükleri çıkartmasına rağmen onu çıkartmamasını hatırlar. Parçaları birleştiren Efnan; sonunda Pierre'in karısının yüzüğünü taktığını anlar ve çıkarıp atar 

Adem bütün bölüm Dilruba'yı her yerde arayıp herkesten karısını bulmasına yardım etmesini ister. Aziz'i karısının nerede olduğunu söylemesi için kendi kafasına dayadığı silahla şantaj yapar. Azis son anda yetişip Adem'i kurtarır ama adam çocukluğundan beri olan bir hastalığı sonucu bayılır ve uzun süre baygın kalır.  

Pierre Antakya'ya mebus seçiminde kendi adamları olan Kenan'ın seçilmesini ister. Bunun için adamı kahraman yapması gereklidir. Önce ahaliye birikmiş vergi borçlarını teblig eder. Ardından Kenan ortaya çıkıp borçları Fransızlardan devralır. Eğer mebus seçilirse herkesin borcunu sileceğini söyler. Aziz seçim propagandası yapsa da durumu Efnan'ın Piere'e yakınlığını, aile durumunun karışıklığını bahane edenler yüzünden iyi değildir. 

En sonunda Aziz; çiftliğini ipotek ettirip herkesin borcunu öder. Kenan'ın elinde hiç kozu kalmamıştır ama Aziz'in de evi borç yüzünden sallantıya girmiştir. 

Dilruba; annesinin ortak açtığı hesaptaki parayı öğrenip çeker. Piere'in kendisini boşamasını sağlar. Gece kendisini kaybetmiş yatan Adem'in yanına girip onunla şehirden kaçacağını, temiz sayfa açacaklarını söyler. Karşılık olarak Aziz'e atölyeyi vermesini ister. Adem Kenan'dan 2 kişilik gemi bileti almasını Dilruba'yla kaçacaklarını söyler. Kenan da herkes gibi Dilruba'nın gittiğini sandığı için adamın delirdiğini düşünüp Galip beye durumu söyler

Adem atölyeyi devrettiğine dair belgeyi buluşma yerine gelen Dilruba'ya verir. Dilruba ona oyun yaptığını onunla gelmeyeceğini söyler. Boşanma kağıdını da eline tutuşturmayı unutmaz. Atölyedeki Aziz'e gidip atölyeyi devir kağıdını verir. 

Aziz Dilruba'ya bu oyununu da, boşanmayı da Adem'in yanına bırakmayacağını gitmesi gerektiğini söyler. Dilruba gitmeyeceğini; Adem'den korunmak için onda kalması gerektiğini söyler. Aziz bunu yapamayacağını herkesin konuşacağını söylediğinde kendisi ile evlenirse kimsenin konuşmayacağını söyler. Aziz şaşkındır ve bu konuşmayı kapıyı dinleyen Efnan duyar. 


Hiç yorum yok:
Write comments