27.05.2022

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı 32. Bölüm özet. Barbaros Hayrettin Cezayir'i alıyor


Oruç reisi ve İlyas'ı kahpece öldüren Don Diego; Cezayirli hain adamıyla beraber Cezayir'e saldırır. Oradaki leventler savunma yapsa da yenilirler. Diego Cezayir tahtına oturur.Cezayir'i alan, Oruç reisi öldüren Diego; ispanya kralından Jiel'i geri almak için destek ister. Bir filo ona yardım için yola çıkar. 

Trt 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin sezon finalinde Don Diego; Oruç reis yandaşı olan yerli halkı zindana attırıp bir de kendisini kabul etmeleri için onlara işkence yaptırır. emirlik alacağını zanneden hain; kendi halkına eziyet eder. 

 Abisinin ölümünün ardından Jijel de bulunan Hızır o sırada reislerinin ölümünün ardından dağılan adamlarını toplamaya çalışır. Adamları ona biat eder. O sırada Cezayir tahtının ele geçtiği haberi gelir. Hızır oraya gittiğinde Don Diego onlara eğer saldırırlarsa zindandaki mazlumları öldürmekle tehdit edince Jijel'e geri dönerler. Diego onlara Jijel'i verirlerse Cezayir'i geri vereceğini vaad eder. 

Hızır; abisinin emaneti olan Cezayir tahtını geri almak, kılıç hakları olan Jijel'i vermek, mazlumları kurtarmak gibi seçenekler arasında kalır. Etrafındakiler de baskı yapınca bocalar. Abisinin rüyasında görüp ondan nasihat alınca planı yapar. 

Adamlarını gizlice Cezayir'e sızıp önce zindandakileri kurtarması için Cezayir'e yollar. Haini öldürüp mazlumları kurtarırlar. Hızır denizden Jijel'e gelen filoya pusu kurar. Diego'nun İspanyollara destek için yolladığı gemilermiş gibi davranırlar. Sonra da kurt kapanına alıp ateş ederler. İspanyolların gemileri zaptedip amirali, ardından Diego'nun sevgilisi Rosa'yı öldürürler. 

Cezayir'de İspanyol gemilerinden Jijel'i almalarının müjdesini bekleyen Diego'ya önce Rosa'nın cesedini yollayan Hızır; sonra da adamın karşısına çıkıp onunla cenk eder. Don Diego'yu öldürüp intikamlarını alan Hızır; Cezayir'i Osmanlı toprağı ilan eder ve kendisi de tahta oturup Barbaros Hayrettin olarak sezon finalini gerçekleştirir 

Hiç yorum yok:
Write comments