25.05.2022

Destan 24. bölüm özet. Batuga teğinin yeniden doğuşu


Kaya; Obar'ın çadırında babasının düşürdüğü eşyasını görünce laf ve taraf değiştirip konuşur. Ancak çadırın dışına çıkınca ikili gerçek hesaplaşmasını yapar. İçeride onları dinleyen Alpagu, Temur ve Saltuk'un kafaları karışsa da Kaya'yı suçlayabilecekleri bir şey de duyamamışlardır. Obar Kaya'dan Barak hanın tacını almasının hesabını sorarken Kaya da adamdan anlaşmayı bozup babasını öldürmemesinin hesabını sorar.

Geçen bölüm sonunda Akkız ve arkadaşları tacı alırken odada kilitli kalmışlardı. bayılttıkları nöbetçi uyanıp diğerlerine seslenip insanları çağırdığı sırada Mei Jin askeri bayıltır. Onları kurtarır. Evdeşini düşündüğünü söyler. Hayatta olduğunu duyunca sevinir. 

Kaya tam babası ve kandaşını öldürmesi karşılığında tacı getireceğini söylerken Obar'a bitik gelir. Akkız'ın isteğiyle Mei Jin Obar'a bitik yollayıp onu tacı vermek için bir yere çağırır. Taç karşılığında Alpagu ve diğerlerinin verilmesini şart koşar. Kaya bitiğin yalan olduğunu tacın kendisinde olduğunu söyleyince Obar onu da esir alır. Değiş tokuşta onu kalkan olarak kullanmak ister

Obar değiş tokuş yerine gittiğinde karşısında Akkız yerine Mei Jin'i görür. Tam takas olacakken Mei in'in adamlarıyla Akkız saldırır. Alpagu ve yanındakilere Kaya da katılıp cenk ederler. Sayıca az olanların yardımına Ulu Kam tarafından yeniden doğumu sağlanan ve sapa sağlam olan Batuga yetişir. Kendisini öldürmek için bekleyen Kuzu beg ve askerlerine komuta eden batuga İtbarakları geri piskirtirken Obar'ı da yaralar.

Saraya oğullarıyla dönen Alpagu; karısının zindanda olduğunu öğrenir. İbek'i öldürme suçunda şüpheli olan kadını çıkarırken ona son bir şans verir. Alpagu Vera'dan İtbaraklara karşı Rus vareğinden asker isteyen bir bitik yazmasını ister. Vera Günseli'nin hamile olmadığını söylememesi için kendisini kapattığını söylerken hedef olarak Akkız'ı gösterir. Kaya'ya da gidip yeniden işbirliği önerir. 

Atv ekranlarında yayınlanan Destan dizisinde Günseli hamile olmadığını kocasına açıklar

Alpagu yeniden doğan oğluna atasının ok ve yayını; çift başlı kurt olduğunu açıklayan Ulu Kam'ın da desteğiyle Akkız'a da atasının kılıcını verir. İkisi de Alpagu'ya bağlılık yemini eder. Akkız ve Batuga yola çıkıp Ulu kam'ın tarifiyle Barak hanın tacını başka bir kama götürür. Batuga yolda Akkız'a aşkını itiraf eder. O yaşlı kam Akkız ve Batuga'yı beklemektedir. Bir törenle onları birbirine bağlar. 

Batuga'nın yaraladığı Obar kendisine gelir ve hem intikam almak için hem de tacı bulmak için plan yapar. Bir gece saraya girip herkesi tütsülerle uyutup adamları tacı arar. Saraya sonradan gelen Çolpan ve Saltuk'a saldırırlar. Saltuk sırtından yaralanır

Hiç yorum yok:
Write comments