17.12.2022

Kızılcık Şerbeti 8. bölüm özet. Kıvılcım'ın Doğa'yla ilgili endişeleri artıyor


Doğa'nın kendisine haber vermeden yeniden okula yazıldığını gören Fatih; geçen bölüm sonunda karısını çekerek eve götürmeye çalışırken Kıvılcım ile karşı karşıya gelir. Kıvılcım okula başladığını öğrendiği kızını tebrik etmek için geldiği okulda Fatih'in kızını çekelemesine çok öfkelenir. Kızının kocasından korktuğu için okula başladığını söylemediğini düşünen Kıvılcım daha da endişelenir. Kızını eve götürmek ister ama Doğa onunla gelmez. Biraz kafasını dinledikten sonra kocasını arayıp onunla evlerine gider

Doğa ve Fatih evde odalarında da kavgayı sürdürür. Aile ne olduğunu öğrenirken karı kocanın kavgası anneler üzerinden devam etmeye başlar. Doğa; Fatih'in annesiyle ilgili söylediklerine dayanamaz ve Pembe annenin Alev'e ve Abdullah beyle ilgili iddiasını iftirasını söyler. Fatih; annesinin bunu yaptığına inanmaz ve yemekte herkesin içinde annesine bu soruyu sorar. Pembe yalandan hastalanırken Abdullah bey Fatih'i ve Doğa'yı bu patavatsızlıklarıyla ilgili azarlar. 

Doğa; Pembe'nin kocası ve Alev'le ilgili olayı yalanlaması; hastalanması; küsmesi gibi davranışlarına kızar. Suçu olmadığı halde Fatih'in zorlamasıyla Pembe'den özür diler. Bu kez annesi ve Alev'le konuşup onları akşam yemeğine davet eder. Alev pek istemese de Doğa çok ısrar edince iki kardeş Doğalara akşam yemeğine gelir. Pembe ve Alev gerilse de olay çıkmaz.

Umut; gece dışarı çıkıp kendilerini dinlemesi için Nursema'ya ısrar eder. Annesinin evde kaldığı imalarına gücenen kız tam çıkacakken korkup vazgeçer. Umut da grubundaki arkadaşlarıyla Nursema'ya sürpriz yapıp evlerine yakın bir parkta gündüz konser verir. Nursema'nın çok hoşuna gider

Nilay'ın Doğa'nın okula başladığını kocası üzerinden Fatih'e söylettiği ortaya çıkar ama kadın yine bir şekilde olaydan kurtulur. 

Kıvılcım'ın ilk bölüm tartıştığı sonra da kendisine dava açan Kübra'yla yolları bir kez daha kesişir. Otizim esintisi teşhisi konan özel çocuğunu diğer okullar kabul etmemiştir. Kübra bu kez Milenyum kolejinin kapısını çalar. Kıvılcım'la karşılaşınca çocuğunu kesin aldırtmayacağını zanneder ama anneliği ve eğitimciliğiyle şahsi fikirlerini karıştırmayan Kıvılcım anne oğulun bu okuldan da eli boş dönmesine gönlü razı olmaz. Kurulu ikna eden Kıvılcım Muhammet'i okula aldırır. Annesi de çocuk da çok sevinir

Kayhan; Fatih'i başka bir otel için ikna eder. Fatih; oteli ailesine danışmadan satın alır. Kayhan'a da sözde borcu olan parayı verir. 

Kıvılcım ve Ömer buluşup yeni evli çiftle ilgili konuşur. Ömer; Fatih'le de konuşup sinirlerine hakim olması gerektiğini tavsiye eder. Kıvılcım; Kübra'yı açtığı davadan vazgeçirenin Ömer olduğunu öğrenir. Ömer'e kızmayıp hayatını kolaylaştırdığı için teşekkür eder. 

Doğa bölüm sonunda evin bahçesine çıkar. Keyfi pek yerinde değildir. Önce manzaranın; ardından kendisi ve manzaranın resmini çeker. Sosyal medyasında paylaşır. Resmi gören Fatih Doğa'ya çok kötü kızıp bağırır. Kendisini başkalarına göstermeye çalıştığını söyleyip resmi kaldırmasını emreder. Doğa artık dayanamayıp eşyalarını küçük bir çantaya koyup evden çıkıp annesinin evinin önüne gelir

Alev bir yardım kuruluşunun ödül gecesini organize eder. Yardım gecesinde ilk ödülü yaptığı yardımlar yüzünden Abdullah bey sahneye çıkarak alır. Herkes onu ayakta alkışlar. Alev ve Umut bundan epey etkilenir. 


Hiç yorum yok:
Write comments