17.03.2019

Çukur Dizisi 56.bölüm özet. Cumali Koçovalı ve Damla evleniyor

Uluç reis İdrislerden gelen kızının Cumali ile evlenmesi fikrini kabul eder. Kızı Damla'ya sormaya karar verir. Uluç ile kızıyla konuşur. Kız ilk başta istemez ama sonra sadece formalite olduğunu duyunca kabul eder.

Cumali ise Yıldız'la ilk görüşmelerini hatırlarlar. Yıldız onunla evlenmesinin olmayacak bir şey olduğunu söyler. Cumali ise olabileceğini söyler. Sabaha karşı eve geldiğinde Yamaç'a Yıldız'la evleneceğinin haberini verir. Sultan anne bu konuşmayı duyup Yıldız'a gidip "Çukur'a borcunu ödemek istiyorsan Cumali'den uzak dur" der. 

Kemal Çeto'yu takip edip adamlarını döver. Yalnız kalan Çeto'yu Yamaç takibe başlar. Karısının evinin bulunduğu apartmanın önüne gidince Yamaç şaşırır. Yamaç Çeto'yu sahilden bir bota binip denize açıldığında kaybeder. Çeto Baykal ile telefonda konuşur. Yamaç yatın ismini araştırtır.

Selim Sena'dan Mahsun'u aramasını ister. Mahsun Sena'dan ertesi sabah onunla gelmesini ister. Sena onunla buluşurken Selim de onları takiptedir. Çeto'nun Mahsun'u bulduğu ıssız yere gelirler. mahsun oraya nasıl geldiğini, kim olduğunu hatırlayamadığını sadece rüyalarda birinin Fikret dediğini hatırladığını anlatır.

Karaca Celasun'la Akşin'le ilgilenmemesinin nedenini sorar. Onların konuşmasını Akşin duyar.

Aliço para dolu çantayı açar ama içinden çıkan paralara sevinmez. Yamaç Aliço'dan Çeto'nun neden Sena'nın evinin önüne gittiğini anlamasını ister. Akşam Sena'nın  Mahsun'un arabasından evinin önünde inip Selim'in arabasına bindiğini görünce şaşırır. Mahsun'un Sena'nın alt katındaki eve girdiğini görür. Aliço ertesi gün gördüklerini Yamaç'a anlatır. Yamaç kızar ve Aliço'dan gözetlemeye devam etmesini ister

Meke uzaklara gidip Çeto ile ilgili öğrendiği şeyleri anlatır. Cumali Salih öncülüğünde bir grupla Çeto'nun evinin önünde toplu sünnet düğünü düzenler. Çeto'ya da zamanında fazla kesildiğiyle ilgili belden aşağı imalar yaparlar. Yamaç ve Selim bunun fazla ileri olduğunu söylese de espriye devam ederler. Çeto yine fenalaşınca Mahsun'u ararlar. Mahsun gelmez. Ertesi gün Çeto düzelir.

Yıldız Cumali'ye olumsuz cevap verir ama çok üzülür. İki taraf da üzgündür. Sabah İdris baba Cumali'ye "Uluç'un kızı Damla'yı sana istiyeceğiz" der. Cumali kızıp üzülüp evden çıkar. Sultan anne kahvaltıda bunu duyurur.

Ertesi gün düğün başlar. Düğün tüm şenliğiyle önce nikah sonra halaylarla başlar. Çetolar ellerinde makinelilerle salona dalar. Sonradan öğreniriz ki Yamaç bunu tahmin edip düğünü başka yerde yapmış ve içeriye de kimyasal bir tuzak kurmuş. Çeto ve içeridekiler gaza maruz kaldığında Mahsun onları kurtarır

Yatın kime ait olduğunu duyan Kemal telefonla arar ama düğün gürültüsü yüzünden duymazlar. Sonunda duyurduğunda yatın Baykal'a ait olduğunu duyan Yamaç, Selim ve Salih şoke olur

Düğün bittiğinde Cumali Damla'ya gerisinin olmayacağını söyler ve kızı bırakıp Yıldız'a gider. Uluç ise yüzüklü adamla buluşur. Koçovalıların evine girdiğini, Kuzuların bittiğini konuşup sırada ne olduğunu sorup adamla tokalaşır

Hiç yorum yok:
Write comments