19.03.2016

Kod adı: Londra. Bütün Dünya liderleri Londra'da.. Tabi terör de :(

4 Mart 2016 tarihinde vizyona  giren Kod adı: Londra  filmi ABD, İngiltere, Bulgaristan ortak yapımı. Macera aksiyon türünde bir yapım. Baş rollerini Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Alon Aboutboul, Melissa Leo paylaşıyor. 
Beni bilen bilir; nerde mecera filmi ben ordayım :) Güzelce bir filmdi. Gerçekçi bir senaryo. Yani öyle zombiler, uzaylılar falan yok. Tipik bir yerlerinde illaki Amerikan propagandası yapılan bir film.


2 Yıl önce bir silah satıcısını tek tuşla öldürme kararı alan G8 grubu yanlışlıkla adamın ailesini öldürür. Adamda  sinsi sinsi 2 yıl organizasyon yapıp bunlara tuzak kurar. İngiltere başkanını otopside anlaşılabilecek kadar incelikle öldürüp bütün dünya liderlerinin katılacağı ani bir organizasyon yaratmış olur. güvenlik önlemlerine sızar ve farklı yerlerdeki devlet başkanlarını tıkır tıkır öldürür. ABD başkanı hariç tabi. Bütün film onun peşindeki teröristlerle kaçma kovalamaca sahneleriyle geçti. 

Abartılı sahneler vardı elbette. Amerikan başkanının teröristlerden iyi silah kullanması, korumasının çizik dahi almaması, düşen helikopterden burunları kanamadan çıkmaları vs vs..Başkanı kaçıran kişiyi döverken Amerikan hükümeti lehine söylemleri çok ama çok gereksizdi. 

Ancak çekimler ve efektler hakkaten güzeldi

Hiç yorum yok:
Write comments