11.07.2016

Hanım Köylü 11.bölüm özet. Finale 2 kala.. Babası İlkgün'ü Koptagel'e veriyor

Kızkumu'nda kaybolan Ebe nineyi balığa çıkmış İsmailler bulur ve kıyıda bekleyen Koptagel ve kadınların yanına getirirler.m Köyde herkes telaşlanır ama kadınlar köye dönünce ortalık yatışır. Ferit İlkgün ile beraber bir tekne ile açıldıkları denizde mazotun bitmesiyle mahsur kalırlar. Ferit tahtalardan yaptığı kürekle tekneyi sahile getirir. Kız için endişelenen Düzgün onları alıp köye getirir.

Ferit; Düzgün'ün mallarını alan kabzımalı bulur ve onları almaması için para vererek ikna eder. Bu arada bir magazalar zincirine mallardan örnek yollıyarak fiyat ve onay alır. Parayı ise Marmaris'te Koptagel'i yeniçeri gibi giydirip 5 euroya fotograf çektirerek bulur.

Cüneyt kızlardan Gülgün'e asılmaya devam etmekteyken Muhacir İsmail olaydan haberdar olup karavan meselesini de öğrenince kızla yüzleşir. Muhacire olayı haber veren küçük kardeşiyle kavga eder. Olayları duyan bay Erol akşam Düzgün'e durumu anlatır. Düzgün kızı halasına yollar.

Laz İsmail evleneceğini söyleyince annesi bayram için oraya gelmeye karar verir. Bunu duyan kadının kendini tanıyacağını bilerek Fikri telaşlanır. Koptagel minibüse sponsor olsun diye Reşat'ı ikna eder. Elmas Laz İsmaille evlenmek istemeyen Yaprak'ı önce kanatları altına sonra eğitime alır.

Arife gecesi Elmas, Ferit ve Koptagel beraber Düzgün'ün evine giderler. Ellerinde çiçek ve tatlı vardır. Hemen öncesinde yıllardır mallarını alan kabzımal onu arayarak bu sene mallarını alamayacağını söyler. Bu olayın üzerine hayırlı bir iş için geldiklerini söyleyen Feritlere "Allahın emri peygamberin kavliyle kızım İlkgün'ü Koptagel oğluma verdim" der. Herkes donakalır.


Hiç yorum yok:
Write comments