13.09.2018

Nefes Nefese 6. bölüm özet. Rüya'nın annesi ortaya çıktı

Nefes Nefese de Rüya; Yusuf ile vedalaşıp babasıyla hava alanına girer. Ancak babasının derdinin annesini aramak değil kendisini eve götürmek olduğunu anladığında ilk kez babasına karşı çıkar. Babası kızına vurur. Kız kaçar ve yine Yusuf'un önüne çıkar. Yusuf kıza annesini bulacaklarına dair söz verip eve götürür. Rüya da üzgündür. Ayaz bey adamlarıyla çiftliğe gelir. Rüya Yusuf'un telkinlerine rağmen babasıyla görüşmek istemez.

Boran ve arkadaşı yanlarına rehin olarak aldıkları Reşo ismindeki çocukla polisten kaçmaya çalışır. Selma arabayla takip ederken Boranların araba devrilir. Selma patlamak üzere olan araçtan çocuğu zorlukla çıkarır. Boranlar kaçarken çocuk polise onların robot resmini çizdirir. Bu sayede kimliklerine ulaşırlar. Boran ayarlanan sahte pasaportlarla yurt dışına kaçmayı Yasemin yüzünden istemez.

Yusuf herkese haber salıp Rüya'nın annesini soruşturur. Bir muhtar kadını ve hikayeyi bildiğini söyler. Dinledikleri hikayedeki kadının öldüğünü öğrenirler ama Yusuf sonra kadının yaşlı olduğunu öğrenince onun Rüya'nın annesi olmadığını anlarlar.

Hastanede duramayan Şakir ağa eve gelir. Tekerlekli sandalyede ve yatalak durumdadır. Onun bu hali tüm ev ve çiftlik halkını üzer. Fizik tedaviye başlanacaktır.

Salih ve Mercan; Şakir ağanın buluştuğu kadının izini sürer. Bir cafenin kartvizitini üzerinden oraya giderler. Garson Şakir ağanın pavyon şarkıcısı ile geldiğini söyler. Salih durumu Şakir ağa'ya söyler. O da gidip kadınla konuşmasını ve evdeki casusu bulmasını emreder. Mercan pavyonda Sarp'ı bir kadınla görür. O akşam bulunacağı yerle ilgili yalan söylemiştir. Sarp'la ilgili kafasındaki her şeyi bitirdiğini söyler ve telefonlarını açmaz.

Pavyondaki kadın 50 bin ister. Karşılığında bir cd içinde hainin görüntüsünü verecektir. Salih parayı ayarlayıp gider. Aleyna ile alışveriş gerçekleşir. Cd.yi alıp eve giderler. Yusuf'a verirler ama işleri çıkınca izleyemezler.

Ayaz; kızının annesini bulmadan dönmeyeceğini anlayınca kadını Rüya'dan önce bulmaya karar verir. Ayaz; ebe kadın Faize ile konuşur ama kadın ona kızıp Yusufları arayıp buluşmak ister. Yusuf Selma ile buluşup Rüya'nın annesini bulmada kendilerine yardım etmesini rica eder. Selma çok üzülür ve geçmişi hatırlayıp yardımcısı kıza anlatır. 

Geçmişte; Yusuf kardeşinin ölümüne sebep olmaktan hapisten çıktığında Selma da zorunlu tayin olduğu için çocuğu bırakmış. Ayaz beyin geçmişinde ise bir kızla berabermiş; kız bu yasa dışı olayları fark edip gitmiş. Ayaz kadını bulmuş; bebeği almış; kadını bir daha hiç arayıp sormamış. 

Ayaz zümrüdü vereceği emir ile buluşur. Adamın ona verdiği paranın iki katını verip zümrüdü vermesi için zaman ister. Zümrüdü bulup verdiğinde fazladan verdiği parayı geri alacaktır. İki tarafta bu konuda anlaşırlar. 

Selma'yı Reşo'yu evine bırakırken görürler. Reşo Selma'ya ertesi gün sınırda sevkiyat olacağını duyduğunu söyler. Polisler tırı takip ederken Atmaca Reşo'dan bunu öğrenip geç de olsa duruma müdahale eder. Selmalar kaçırdığı malı yani tarihi eseri bulurlar. Atmaca malı polisten geri almalarını emreder. İki adamı tarihi eseri alıp Atmaca'ya getirirler. Selmaların bölüm bunu duyunca hemen izinleri iptal edilir. 

Faize Yusuf ve Rüya ile buluşup onlara anneyi bildiğini dialize gidip gelen birinden bahseder. Verdiği adrese gittiklerinde kadının başka yerde olduğunu öğrenip otobüsün peşine düşerler. Otobüsü durdurup kadını bulup eve getirirler. Herkes anne kızın kavuşmasından memnundur. Rüya kadına geçmişle ilgili sorular sorar. Ayaz beyin anlattıklarından hep tahmin ettiğimiz gibi Sultan'ın Rüya'nın annesi olduğunu öğreniriz. 






Hiç yorum yok:
Write comments