15.12.2018

Gülperi Dizisi 14. bölüm özet. Gülperi'ye sürpriz evlenme teklifi

Mahkeme Can'ı dedesi Yakup beye verir. Gülperi içinde Hasan ve Bedriye için de bu ayrılık çok zor olur. Ancak Can'ın kulakları duymadığından olan biteni daha da anlayamaz. Gözyaşları sel olur. Gülperi hemen oğluyla vedalaşıp olanları anlatmak için Yakup ağanın evine gider ama kadını içeri sokmazlar. Neyse ki ana oğul birbirlerini pencereden görür. Ejder'in karısı olan kadın Gülperi'nin mektubunu Can'a ulaştırır. Bu çocuğu biraz olsun teskin eder.

Kadir ve Şeyma cephesinde bu her şeyin bitiş düdüğü olur. Kadir boşanma kararının ne kadar haklı olduğunu anlamış olur. Boşanma protokolünü Şeyma imzalar. Artemis bu sırada gelir ve yine hırçınlık yapıp babasına yüklenir. Yemek yemek, okula gitmek istemez. Hasan'la Selen'in yakınlığı da canını diğer taraftan yakmaktadır

Kadir karşı atak olarak Yakup Taşkın'ın oğlu Eyüp'ün ölümünde suçu olduğuyla ilgili dosyayı ortaya çıkarır. Taşkınhan'ı bilen soruşturmak için tanıdıkları olan bir savcı arkadaşından dosyayı açmasını rica ve ısrar eder. Savcı kabul eder.

Hasan ise avukat Kadir'le ilgili annesine yüklenir. "Ateş olmayan yerden duman çıkmıyordur belkide" der. Annesi de namusuna söylenen bu söz üzerine oğluna tokat atar. Hasan Seyit abisinin yanında kalmaya başlar. O akşam Selen yüzü gözü kötü; babasından dayak yemiş bir halde kulübeye gelir. Geceyi beraber orada geçirirler.

Hasan; Seyit'in yanındayken; halasının telefonunu çalan Can onu arar. Korktuğunu, tek kalmak istemediğini söyler. Hasan ve Seyit tecrübeli bir avukata gidip velayet davasını sorarlar. Avukat onlara en kestirme yolun Gülperi'nin Kadir haricinde biriyle evlenmesi olacağını söyler. Hasan bu tavsiyeye sinirlenir.

Gülperi iş aramaktadır. Yeni taşındıkları apartmanda kapıcılık, cafede yemek ve garsonluğun yanısıra, Seyit'in mekanında temizlik ve yemek işini üstlenir. Kadir'in bütün yardım tekliflerini reddeder. Kadir bu arada şirketini başka bir yere taşırken kendisine de bir ev bakmaya başlar. Tesadüfen Gülperi'nin kapıcılık yaptığı yerde bir eve bakar. Ama Gülperi'nin kapıcı olduğunu anlayınca tutmaktan vazgeçer. Ancak sonrasında emlakçıyı aramasından tutmaya karar verdiğini düşünürüz.

Bedriye'ye ona takan kız bir instagram hesabı açıp açık saçık resimler koymuş. Herkes kızla dalga geçince ve sevgilisi de ondan ayrılınca Bedriye kızla okulun tuvaletinde kavga eder. Okul müdürü disiplin kuruluna çıkarılıp okuldan uzaklaştırılacaklarını velilerinin gelmesini ister.

Artemis; Hasan'la konuştuğunda annesinin Yakup ağanın avukatı olduğu ve tırnaklarını geçirdiği ailenin canını yakıp annesine iftiralar attığını söyler. Artemis heme babasının ofisine gidip yardımcısı kadına bunun doğruluğunu sorar. Kadın ilk başta söylemek istemese de başıyla onaylar. Şeyma imzaladığı boşanma protokolünden vazgeçtiğini söyleyeceğini söyler.

Bölüm sonunda Artemis annesinin kötülüklerini öğrenirken taşkınların evinin kapısı çalar. Kapıyı Yakup beyin eşi açar ve gördüğü manzara üzerine şaşırıp fenalaşır. "Eyüp" ismi dudaklarından dökülür. Bu arada cafeye gelen Seyi Gülperi'ye "Can'ı alabilmek için formaliteden de olsa benimle evlen"  der. Hasan da bunu kapıda olduğu için duyar.


Hiç yorum yok:
Write comments