2.02.2019

Gülperi Dizisi 18.bölüm özet. Kadir tutuklanıyor

Biz bir hafta boyunca Kadir'in arkasından gelen Eyüp'ün onu bıçaklayacağını zannederken adam Kadir'i kışkırtıp kavga etmesine arbede çıkmasına sebep olur. Sonra da "Sen Eyüp Taşkın'la baş edebilir misin?" diyip kendisini bıçaklar. Kadir öylece kalakalır. Oraya yakın olan Hasan olayı görür ama babasını Kadir'in bıçakladığını zanneder. Kadir emniyete götürülür ve nezarete atılır.

Hasan ambulansla babasıyla gider. Adamı ameliyata alırlar. Ameliyat iyi geçer. Hemen odaya alırlar. Hasan önce annesini sonra Bedriye'yi arayıp haber verir. Babası odaya çıkınca emniyete de gidip Kadir'in bıçakladığını gördüğü yönünde ifade verir. O sırada onunla giden Gülperi de Kadir'le konuşur. Önce suçlayıcı konuşur. Sonra adamla konuşmasının ardından kafasında soru işaretleri olur.

Kadir'in kardeşi Barkın; onun için araştırma yapmaya çalışırken eski karısı Şeyma Kadir'i nezarette ziyaret edip suçlar. Üzerine bir gazeteciye olanları anlatıp haber yaptırır.

Kadir'in olay sırasında eldiven olması; kamera olmaması; şahit olarak başkasının olayı görmediğini söylemesi yüzünden Kadir'in durumu pek de iyi değildir. Barkın bıçağın giriş açısını bulamaz çünkü doktor ölçmemiştir. Olayda kullanılan bıçak da özel değildir. O yüzden bıçağı nereden kimin çaldığını bulamaz.

Hasan Artemis'le buluşup "Baban babamı bıçakladı. Senin baban katil" der. Kız alt üst olur. Amcası ile babasını görmeye gider. Konuşup ayrılırken babası ve amcasının konuşmalarını duyar. Babasının yapmadığını ispatlamak için sosyal medyaya çağrı yapar. Herhangi bir görüntü ya da şahit var mı diye sorar. Bu çağrı hızla yayılır.

Kızına oğluna kendisini acındıran Eyüp kendi isteğiyle hastaneden çıkıp Gülperi'nin evine gider. Gülperi durumdan memnun olmaz. Pansuman sırasında Eyüp'ü konuşturmaya çalışır. Ardından çıkıp Kadir'i görmeye gider. Kadir'le bu kez her şeyi konuşurlar. Kadir ona thislerini söyleyip onunkileri sorar. Gülperi en fazla adamın elini tutmakla, yanında olduğunu söylemekle yetinir.

Eyüp Gülperi'ye söylediklerinden sonra kadın evden çıkınca Hasan'a "Anneni takip et. Avukatın yanına gidecek" der. Hasan "Anam öyle şey yapmaz" der ama takip eder. Annesinin Kadir'e gittiğini görünce bekleyip çıkışta kadınla yüzleşir. Kadın Kadir'e inandığını söyler. Çocuk ısrar edince babasının onu darp izlerini gösterir. Bildiği şeyler olduğunu ama ispatı olmadığını söyler. Hasan eve gittiğinde babasına annesine dokunmaması için kafa tutar.

Can; babasına iyi davranmaya çalışırken canını acıtınca adam çocuğu itip canını yakar. Can defterine babasını sevmediğini canını yaktığını yazar.
Hasan Seyit abisine olanları anlatınca adam "Doğru bir tanedir. Babana mı Kadir'e mi inandığın değil; gördüğünü söylemen lazım" der.
Gülperi Kadir'e de Eyüp'e de sınır ötesindeki 5 kişinin ölümünü bildiğini söyler. Bunu hapishanedeki Cabbar'dan öğrendiğini söyler.
Eyüp'ün yaralattığı Ali ölmüştür. Haber Bedriye'ye ulaşır.
Eyüp başka bir görgü tanığı bulması için daha önce iş yaptığı adamla konuşur. Adamın bulduğu biri yalan ifade verir. Eyüp adamla buluşup para verirken Seyit onu görür 

Gizli numaradan arayan birisi onda bir video olduğunu söyler. Kızdan bunun karşılığında 50bin lira ister. Kız birşeylerini satıp annesinin kartını alıp parayı toparlar. Tam babası davaya girdiğinde kendisini arayan adamın verdiği yakındaki yere gider. Adamlar kızı kaçırır. Hasan onu görür ama durduramaz.

Kadir kendi davasını kendi savunur. Ama ondan başka kimse aksini söylediği için davası devam ederken tutuklu yargılanma kararı çıkar. Gülperi elleri kelepçeli Kadir'e sarılır. Tam araca konurken de eline hislerini anlatan bir kağıt sıkıştırır

Hiç yorum yok:
Write comments