1.02.2019

Avlu Dizisi 28. bölüm özet. Kudret ve Deniz'in casus savaşları

Naciye hastanede olanları Deniz'e anlatır. Deniz Kudret'e ders vermeye karar verir. Avlu'da Denizlerin grup Kudretlere sataşır. Deniz Kudret'i bıçaklamaya çalışırken geçen bölüm Denizlerin bloktan Kurdetlere geçen kadın Nazan; araya girip yaralanır. Kudret ona ödül olarak yanına alır

Azra'nın tahliye olmak için sayılı günü kalmıştır. Dışarı çıkmaktan korktuğuyla ilgili Melis'le dertleşir. Azra; son mahkeme için gider. Savunmalar yapılır ve beraat edilir. Ancak Azra'nın karşısına programda yaraladığı adam karşısına çıkıp tehdit eder.

Zerrin Oktay'ın hastanede bir süre daha kalmasını ister. Melis; hastaneye giderken Oktay'ın ellerinin titrediğini görür. Kullandığı ilacı gösterir. Özge çocuğunu görmek tutmak istemez. Depresyona girdiği ortaya çıkar. Naciye ceza evine gelip Kudret'le konuşup kızından torunundan uzak durmasını yoksa onu öldüreceğini söyler

Deniz; Kudret'in başka yerlerde uyuşturucu ve kumar işi çevirdiğinden şüphelenir. Kudret çamaşırhaneye gelecek yeni battaniyelerin arasına mal koydurtmuştur. Nazan Deniz'e bunun haberini uçurur ama Kudret malın gideceği yeri son anda değiştirince malı bulamazlar.

Kudret bu sefer uyuşturucunun nereye gideceği haberini Denizlere kimin uçurduğunu bulmaya çalışır. Denizlerin içinde de Kudret'e çalışan bir ajan olduğu ortaya çıkar. Nazan bunu Deniz'e söyler.

Savcı Zerrin'e gidip Nihal'in mezarının açıldığı ve yapılan ayrıntılı otopsi sonucunda daha ayrıntılı bir suç olduğu ortaya çıkmış. Savcı buldukları delili Zerrin'e söylemez. O isyandan önce ki 1 buçuk ay önceki dosyaları tetkik için ister. Zerrin arşivdeki 1 yıl önceki 3 dosya kayıptır. Hem de kardeşine ait dosyalardır. Zerrin ağzından laf almak için Özlem'i evine yemeğe çağırır. Özlem içki içince annesine ilaçlarını vermeyip öldürdüğünü itiraf eder.

Azra'nın tahliyesi sevinçle karşılanır. Bloğunda eğlence düzenlenir. Zerrin de destek olacağını söyler. Melis onun için radyoda yayın yapar. Herkes onunla vedalaşır. Zorlukla ceza evinden çıkar. Kalmak için arkadaşına gider ama kal demez. Okuldaki çocuk kal der ama Azra kalmayıp otele gider. Düşük kaliteli oteller de saçma sorular sorunca Melis'i arar.

Oktay ise Nihal'in açılan davası yüzünden kötüleşen Murat'a yardım için evine gider. Murat kafasındaki sorularla sarhoş olmuştur. Zerrin kayıp dosyaları bulmaya çalışır. Özlem'e nerede olduğunu sorar. Nihal'in bazen dosyaları eve götürdüğünü söyler. Özlem Nihal'in evinde bir kasasının olduğunu bildiğini söyler. Murat'ın ise haberi olmayabileceğini söyler.

Özge'yi ve bebeği kontrol etmesi için Vecdi bir kadını yollar ama taburcu olduklarını öğrenir. vecdi zorla öğrenmeye çalışır ama öğrenemez. Her yere bakılması için emir verir ama bulamazlar. Kudret'e haber vermek zorunda kalır. Kudret; avukatıyla konuşup bebeği almak için konuşur.

Zerrin Necdet isminde biriyle buluşup dosyaları almak için adamdan yardım eder.
Azra gittikten sonra yalnız kalan Hasret'e giden Deniz; aralarındaki casusu bulmak için ondan yardım ister. Hasret'in aklına bir plan gelir. Deniz etrafındaki herkese farklı farklı hastane isimleri söyleyecek; Kudret hangisini basarsa o hastaneyi söylediği kişi casus çıkacaktır.

Avukat Erhan'ın ofisinde Azra; Naciye ile karşılaşır. Erhan ona işe başlaması ve yetki belgeleriyle ilgili evraklar verir. Kız ofisten ayrıldığında peşinde yüzünü yaktığı adam vardır



Hiç yorum yok:
Write comments