3.05.2021

Teşkilat 9. bölüm özet. Görev tamam


Uçakları arızalanan Serdar ve Zehra; yanlarında değiş tokuş yapıp aldıkları Fadi'nin yiğeniyle Yunanistan'a acil iniş yapmak zorunda kalır. Sahte pasaportlarla onların girişinde sorun yoktur ama Fadi'nin yiğeninin o ülkeye girmesi yasaktır. Fark edilirse yakalanacaktır. Onlar uçuş ekibini oyalamaya çalışırken Gürcan ve Uzay; hava limanının sistemine girip yiğenin yasağının yokmuş gibi görünmesini sağlar. Hava alanının otelinde o gece kalırlar. 

Fadi Yunanistan'daki bir tanığını arayınca adam otele baskın yapar. Serdar ve diğerleri çaldıkları arabayla kaçmayı başarır ama çok uzaklaşamaz. Araba bozulunca yakındaki bir Türk köyüne giderler. Yunanlı adam polislerden de yardım alır. Türk köyünden çıkışları tutarlar. Limana inmek için bir kamyonete binmiş Serdarlar zorlukla kaçıp köye saklanır. Köyün imamı onlara memleket meselesinde yardım etmek için elinden geleni yapar

Köydeki tüm evleri aradıkları için bir Rum kadının evinde saklanmalarını sağlar. Kadın tam bir Türk dostudur ama genç torunu Serdarları polise ihbar eder. Tam köyden kaçacakken polisler kadının evine girer. Kadın Serdar'ın önüne geçtiği için vurulur. Zehra mecburen onu bırakıp yanındaki Fadi'nin yiğenini limana ulaştırmak için kaçar. 

Hulki deniz yoluyla oraya gelmiştir. Bir Türk casusuna yiğeni teslim edip Türkiye'ye dönmesini sağlarlar. Hulki ile beraber kimliği açığa çıkmadan önce Serdar'ı karakolun nezaretinden kaçırırlar. Ancak peşlerindeki adamlar ve polis ile çatışma çok iyi gitmeyince bir ilaçlama uçağıyla oradan kaçarlar. Yunan hava sahasından Türk jetleri sayesinde çıkıp memlekete dönerler. 

Kontra takip yiyen Pınar, Hakkı ve Hulki ise kendilerinin resmini çeken adamın peşine düşer. Adamı zorlukla yakalarlar. Adamın sorgusunun uzun süreceğini fark edince adamı sana zehir enjekte ettik diye kandırıp konuştururlar. Adam sadece bir kişi tanımaktaymış ve ondan bazen iş gelmekteymiş. Pınarların resmini çeken adam onu tutan kişiyi arar ve Ceren'i kimsenin takip etmediğini söyler

Ceren'e şefi yeni bir görev verir. Serdar'ın çalışma arkadaşlarını öğrenmesini ister. Uzay'ın eşi Esra epey düşünse de sonunda "Düşen uçakta Mit çalışanları mı vardı?" başlıklı yazı yayınlar. Gürcan müdahale edip yazının yayınlandığı siteyi hacklese de Ceren Esra'nın adını ve yazısını görmüştür. Ceren Esra'yı takip edip bir dolap çevirip tanışıp onunla yaklaşır.

Pınarları takip eden adamın arayıp rapor verdiği kişiyi araştırmak için Hakkı dayı ve Pınar; adamın evine girer. Not defterini eski usul karalayarak bir randevu yeri bulurlar. Ceren'in sos sattığı restoran olduğunu gördükleri yere giderler. Ceren Pınar'ı bir yerden tanıdığını düşünür. Ceren'in Uzay'ın eşi Esra ile buluştuğunu görüp şaşırırlar. Ceren onların peşindedir. 

Gürcan'a diğerleri Başkan'a neden bu şekilde davrandığını sorar. Gürcan hikayeyi anlatır. Devlet ofisinde çalıştığını sandıkları babası onlara tehdit edildiğini söylememiş; onun için arabaya konuşan bomba annesi ve iki yaşındaki kız kardeşi arabaya bindiğinde patlamıştır. 5 Yaşındaki Gürcan patlamayı görüp oraya gittiğinde annesinin kopmuş bacağını görmüş; sonraki 6 yıl boyunca annesinin tedavisi ve acıları devam etmiş; diğer bacağını da kesmeleri kadını ölümden kurtaramamıştır.
 


Hiç yorum yok:
Write comments