19.04.2019

Avlu 38.bölüm özet. Yıkılan Kule yani Oktay öldü mü?

Deniz Zerrin'in kendisine gösterdiği Oğuz'un mektuplarıyla dağılır. Zerrin'in fenalık olsun diye ona ölen sevgilisinin ağzından mektup yazdığını söyler. Azra'ya Oğuz'la ilgili geçmişini anlatır. Derken Safiye abla da gelir. Olanları ona da Melis'e de anlatır.

Zerrin Kudret'e İpek'le ilgili taziyesini söylerken Nazan'ın Deniz'in köstebeği olduğunu söyler. Derya,'yı Nazan'ı hatırlatıp Kudret'i Deniz'e karşı doldurur. Kudret yerinde duramayıp diğer blokların başlarındakiler ile buluşup polis muhbiri olduğunu düşündükleri Azra ve Deniz'e karşı onları ayaklandırır

Pelin'in gitarında bulunan sim kartlar için en az 1 yıl vereceğini söylerler. İpek'i hücreye atmadan önce vücudunda darp olduğuna ilişkin raporu kadının dosyasına ekler. Erhan'ın Zerrin'le ilgili bulduğu şeyler Deniz'in işine yaramaz. Deniz Erhan'dan Tolga ile işbirliği yapmasını ister.

B1 bloktakilerin Kudret ve Pelin yüzünden sabrı taşmıştır. Deniz'e de Azra'ya da ayaklanmak için ısrar ederler. Havalandırma sırasında Kudretler onlara sataşır. Deniz'in tutmaya çalışmasına rağmen yanındakiler cevap verince onları Meltem yemekhaneye götürür. Kapıları açık bırakır.

Avluda ki diğer bloklar da dahil mahkumlar havalandırma bitince yemekhanedeki Denizleri basmaya gideceklerdir. Bir bloğun başındaki Gülendam; birini çaktırmadan Denizleri uyarsın diye yollar. Deniz çatışma çıkmadan kurtulabilecekleri bir yol bulur. Kameralardan B blokta isyanı fark edip telsizden anons geçer. Özlem müdahale için Zerrin'den izin ister ama müdüre duymazdan gelir

Deniz kezzap ve başka temizlik malzemelerini karıştırıp içerinin havasını bozar. İçeri giren saldırganlar nefes alamaz. Zerrin kavga çıkmayınca müdahale ettirir. Zerrin yemekhane de çıkan olay yüzünden Yonca'yı hücreye kapatır. Küçük kızı annesinden ayrılacağı için çok üzülür. Derya suçu üzerine almak ister ama Zerrin kabul etmez.

Hasret'in karnı ağrımaktadır. Nöbetçi gardiyan Zerrin'e söyler ama müdüre kulak asmaz. Sonra Hasret'i çıkarıp Yonca'yı hücreye atar.  Bloğuna giden hasret ağrısının geçmesini bekler ama kanaması olunca onu hastaneye götürürler. Onu götüren Hüseyin kadının ağrıları yüzünden gergindir. O gece hastanede kalırlar. Kan tahlili sonuçlarını beklerlerken Hüseyin Hasret'e evlenme teklif eder. Hasret kendisinin evlenilecek bir kadın olmadığını söyler. Hüseyin üzülür

Tolga ve Oktay yemek yer. Tolga robot resimle ilgili bildiklerini anlatır ama resmi göstermediği için Oktay hala peşindeki tehlikeden habersizdir. Kendisini Doğu olarak tanıtan Necdet onunla buluşmak için Oktay'ı arar. Buluşmak için Oktay'ı arayan Necdet'e birisinin başka isimle hitap ettiğini duyar. Özlem'le, Tolga ile konuşmalarını hatırlar. Tolga'yı arar ama ulaşamayınca Asım Doğu olarak bilinene adamın resmini mesaj atarak ister.

Melis Oktay'a gider ve birbirlerine beraber olmaktan hoşlandıklarını itiraf ederler.

Zerrin; Oktay'dan boşalan baş memurluğa tekrar Murat'ı getirir. Murat Zerrin'i lise mezuniyet partisine giderler. Kadını hazırlanması için evinde beklerken Murat odaları dolaşır ve bir odada resimler, gazete kupürleri görür. Onların resmini çeker. Mezuniyet partisinde Zerrin ile dans ederler. Murat kadından onun kardeşiyle dans kursuna gittiğini; babasının eksprim hocası olduğu için sık sık eksprim yaptığını öğrenir.

Murat ertesi sabah Deniz'e Zerrin'in duvarındaki kartları gösterir. Kılıç dokuzlusu kartı yeni eklenmiştir. Safiye ablanın dediğine göre o kişi Deniz'dir ve onu büyük acılar beklemektedir. Deniz'in eski sevgilisi Oğuz cezaevine gelir. Zerrin onları sorgu odasında buluşturur. Deniz Zerrin'in izlediğini bildiği için duygularını belli etmez. Adamın sol elinde protez vardır. Deniz yıkılır

Deniz Azra ile konuşup tekrar araları bozuk gibi davranmaları için plan yaparlar. Yine kızlara söylemeyecek; Azra'nın tahliye olma ihtimali olduğu için Zerrin'e yanaşması garip görünmeyecektir. Kudret'in ilk kışkırtmasında Deniz ve Azra birbirine ters düşer.

Zerrin Oğuz'u arayıp tekrar Deniz ile görüştürebileceğini söyler. Oğuz sonrasında bir resme bakar. Resimde Zerrin'in terk ettiği eski nişanlısı, kendisi ve küçük bir çocuk vardır. 

Şile tarafında bir yerde mangal yapmak için Oktay ve Doğu buluşur. Tolga kendisine gelen Oktay'ın mesajını o gün görür. Oktay'ı arar ama çekmediği için ulaşamaz ama Asım Doğu'nun ceza evinde öldüğü zaman ve yerde Zerrin'in görev yaptığını fark eder. Murat işten izin alıp eski mahkum Ayfer'e gider ve ondan Zerrin'in derdinin kardeşinin intikamını almak olduğunu; kızı da Oktay'ın yanlışlıkla vurduğunu öğrenir.

Tolga Murat'ı arayıp konuşurlar. Adamı ceza evinde öldü gibi gösterdiklerini, eski bir istihbaratçı olduğunu ve Zerrin için çalıştığını anlarlar. Murat da bildiklerini anlatır. İpuçlarını bir araya getirdiğinde adamın Oktay'ın peşinde olduğunu anlarlar. Oktay da o sırada Doğu sandığı adamın uzak ve tenha bir yerdeki evindedir. İçeriyi karıştırdığında terslik olduğunu anlar. İki erkek ölümüne bir kavgaya tutuşurlar. Oktay kaybeder ve uçurumdan denize düşer.

Koridorda Deniz ve Murat bu konuları konuşurlarken adam artık Zerrin'le görüşmek istemediğini, iğrendiğini, ürperdiğini söyler. Onların konuşmalarını duyan Zerrin çok sinirlenir.



Hiç yorum yok:
Write comments