16.10.2017

Savaşçı 16. bölümde Kılıç Timi, tutsak kadınları kurtardı

Fox’un heyecan içinde izlenen asker dizisi Savaşçı’nın yeni bölümü, yine oldukça sürükleyiciydi. Aslı’nın konuşma yaptığı yerde bomba patlamıştı. Kaan ilk şoku atlatıp koştu, Aslı’yı kucaklayıp çıkardı. Hastaneye kaldırılan Aslı’nın durumu ağır. Bombayı koyan kişinin kim olduğunu öğrenince şaşırdık. Bombacı terörist Doktor’un oğluymuş. Saldırıyı da babasına doğum günü sürprizi olsun diye yapmış. Bombacı, Kılıç Timi’nin bütün üyeleri hakkında bilgi toplamış, hepsinin yakınlarını da saptamış. Onlarla ilgili de planları var herhalde.  Dengesi de oldukça bozuk birine benziyor.

Sınıra yakın bir Türkmen köyüne teröristler baskın yaptı, erkekleri öldürdü, 25 kadın ve kızı da kaçırdılar. Köylülerden biri eşeğine binip sınır karakoluna geldi, asker onu yaklaştırmak istemeyince de üzerine benzin dönüp kendini yakmaya kalktı, kurtardılar adamı. Olayın videosu Ankara’ya karargaha gitti. Paşa, Albay Kopuz’u çağırdı ve Türkmen kadınları kurtarma görevini Kılıç timine verdi. Gidip oradaki birlikle ortak operasyon yapacaklar. Orada söyledikleri söz etkileyiciydi; “Al bayrakla gök bayrağı yan yana taşıyan o adamın çığlığını duymazsak, tarih yüzümüze tükürür.”

Kılıç Timi, görevi aldı, hazırlıklara başladı. Kaan’ın annesi Selver Hanım, oğluna engel olmak istedi, Aslı’yı bu halde bırakıp gidecek olmasına tepki gösterdi. Kaan, acısını bastırıp görev bilinciyle hareket etti ve gitti.

Işid’li teröristler, kaçırdıkları kadın ve kızları hapsettiler, grubun lideri ve yardımcısı içlerinden kendileri için birer genç kız seçtiler. Kadınlardan isyan eden birini de öldürdüler. Çok sinir bozucuydu o kısım.

Kılıç Timi, sınırı geçti. Sabah köye vardılar; baskın ile teröristleri etkisiz hale getirdiler. Tutsak kadın ve kızları kurtardılar. Seçilip içeriye alınan kızlardan biri tepinip bağırıp çağırdığı için kendini kurtarmıştı, sabah da aynı kızın kafasını keseceklerdi tam, o sırada baskın olunca kız kurtuldu. Diğer kızcağız ise o kadar şanslı değildi. Onu öyle perişan bulan Başçavuş Turan da çok kötü oldu, önce kızın, askerlerden korktuğunu sandı, ama kız sürekli “Öldür beni” deyip duruyordu, anladı kızın başına gelenleri. Yüzbaşı Kaan, grubun liderini öldürdü . Diğer teröristleri jandarmaya teslim ederek, kurtardıkları tutsaklarla birlikte yola koyuldular.

Bu arada Albay Kopuz, o yabancı kadının kafe açılışına gidememişti, daha sonra yemeğe gitti oraya. Bombacı da müşteri olarak oraya geldi. 

Kılıç Timi ve yanındakiler yürümeye devam ediyorlardı. Kaan Yüzbaşı’ya, Çiğdem Teğmen’den telefon geldi. Hastaneden haberler iyi değil dedi üzgün bir şekilde. Yüzbaşı Kaan, telefonda duyduklarına inanamıyor gibiydi. Aynı anda saldırıya uğramış olan o kız da Turan’ın yanına giderek bir anlık elinden silahını aldı ve kaçmaya başladı. Serdar Üsteğmen ve Başçavuş Turan peşinden koştular engel olmak için, o sırada kızla asker çocuk bir yerden yuvarlandılar.
Şimdi merak içindeyiz. Hastaneden gelen haber neydi, Aslı öldü mü? Başçavuş Turan ile kıza ne oldu?

Hiç yorum yok:
Write comments