13.12.2008

Issız Adam Yorum

Issız Adam filmine bende gittim.. Hemde 2kere. İlkini eski bir arkadaşımla seyrettim. Uzun bir süredir görüşmemiştik. Yakınlarda doğum günü vardı, film çıkışı pasta bile ısmarladım ona.. Gayet güzel bir akşamdı. Filmi Beyoğlu Emek sinemasında seyrettik. Ben o salonu oldum bittim çok severim. Tarihi ve hatıralarla bezenmiş bir havası vardır bence.. Film başlamadan önce 15 dakikalık arada ve hatta çıkışta bile sürekli film müzikleri çaldılar. Accayip havaya girmiştik..

İlk yarıda jönümüzün çeşitli sapkınlığa yakın hayatını izledik. Biraz fazla abartılı geldi yaşamı bana.. "Sanki tüm bekar erkekler Beyoğlunda oturup, parasının hesabını bilmeden, böyle bohem hayatı yaşıyor" demişti bir arkadaşım.. Bence doğru bir tespit..

Kızla tanışması ve peşinde koşma sahneleri, diyalogları hakkaten komikti. Hakkını vermek lazım. Bazılarının bu filmi beğenip ağlamasının, bazılarının ise hiç beğenmemesinin nedenini söyliyeyim mi size arkadaşlarım..
Ağlayanlar hayatlarında bir zaman belli ölçülerde de olsa kadın karakter Ada'nın yaşadıklarını yaşayanlar veya yaşayacağını hissedenlerdi.. Ağlamayan hatta Ada'nın histeri krizini abartılı bulanlar; onlar hiç duygusal kriz geçirmemiş, muhtemelen sevdikleri veya hallerinden memnun olmaya çalışıp idare ettikleri bir hayatı yaşayanlardır..
Eee sen hangisindensin diye soracak olursanız.. Ben kesinlikle birinci gruptan olup yanındaki arkadaşı yüzünden ağlayamayan, hatta bu yüzden içi şişenlerdenim :) Sırf doya doya ağlayabileyim diye gittim ikinci kez, bu sefer kız kardeşimle Kanyon'da.. Ancak bu sefer de sinemanın atmosferi yüzünden midir bilinmez, sıkıldım bile.. Sanırım atmosfer veya kiminle gittiğinde önemli:) Gidenlerden mutlaka yorum bekliyorum, Hıncal'dan ne eksiğimiz var bizimde dimi ama:)))))))))

2 yorum:
Write comments
  1. Ben pek etkilenmedim bu filmden hatta adamın hayatını oldukça abartılı buldum

    YanıtlaSil