25.05.2016

Diriliş Ertuğrul 59. bölüm özet. Noyan ve Sungur Tekin ölüyor mu?

Ertuğrul ve alpleri Noyan ve adamlarını kıstırır. Cenk ederler. Cenkin sonunda Noyan esir düşer. Turgut alp "Noyan'ı öldürelim" der. Ertuğrul'u dinlemek istemez. Obaya döner. Ertuğrul'a kızgındır. Hatta o kadar kızgındır ki obayı terk eder.

Boğaç ve Noyan'ı esir alarak Sultan Alaattin'e gitmek Yiğit ile ilgili konuşturmayı planlamaktadır. Yola giderken Halime Sultan'ı da yanlarına alıp gideceklerdir.

Sungur Tekin ve Gündoğdu sürekli birbirlerine Ertuğrul ile ilgili gaz vermektedir. En son Hayme anaya gidip "Ertuğrul'u ikna et; Yiğit'i Sadettin'e verelim" derler. Hayme de onlara "bu obanın beyi benim. Haddinizi bilin" der. Aynı had bildirmeyi gelini Halime Sultan'a da yapar. "Ahaliyi göç için uzaklara gitmeye ikna etmeye çalışıyormuşsun. Benden izinsiz bunu yapamazsın" der. Selcan da Halime'ye "Senden başka kardaşım kalmadı. Erini ikna et de gitmeyin" der. Sanki ikna olurmuş gibi

Ertuğrul Dodurga'nın başına Artuk bey geçsin isterken; Sadettin kendisine bağlı para verdiği birinin gelmesini istemektedir. Kurul toplanır Artuk bey de adaylığını koysa dahi diğer adam kazanır. Küçük kardeş Dündar otagda abisi Gündoğdu'nun Ertuğrul ile ilgili ettiği laflara dayanamaz ve karşılık verir. Hayme ananın araya girmeye çalışmasına ragmen abi Dündar'a tokat atar.

Ertesi gün Ertuğrul obaya gelir. Halime'yi alıp Sultan Alaattin'e gidip herşeyi anlatıcağını söyler. Abisi karşı çıksa da Dündar yine Ertuğrul'a destek verir.

Sadettin Köpek Noyan'ın esir olması ile Sungur Tekin'i çağırıp "Hiç bir faaliyet gösteremedin." der. Sungur da abisi Gündoğdu'dan öğrendiği Geyikli'nin magarasına doğru yola çıkar. geyikliyi takip edip kampı basar. Ertuğrul'un alpleri ile cenk başlar. Ertuğrul ve Halime oraya yaklaştığında diğerlerinin atlarını görüp birşeyler olduğunu anlayıp kampa koşarlar. Tam Sungur Tekin Yiğit'i yay ile boğarak öldürecek iken Ertuğrul yetişir. İki kardeş kavgaya tutuşur.

Karışıklıktan faydalanan Noyan ve Boğaç iplerinden kurtulur. Boğaç kaçarken; Noyan iki kardeşin kavgasına dahil olur ve Ertuğrul'u yaralar. Sungur alp ise sivri bir ağaç kökünün üzerine sırt üstü düşer. Ertuğrul; Noyan ile kavgasında Noyan da ya öldü ya çok ağır yaralandı



Hiç yorum yok:
Write comments