12.05.2016

Kış Güneşi 12. bölüm özet. Efe kimliğini herkese açıklıyor.

Mazhar'ın cenazesi kaldırılır. Yakup'un ölüsü de dirisi de bulunamamıştır. Leyla Sumru'ya karşı tavırlı davranır. Fatma ana ve Efruz'da cenaze evinde oradadır. Fatma anne de o gece Leyla ile kalır. Kahvaltı da Fatma Leyla'ya Mete bize geldiğinde yarım kavanoz çilek receli yedi dedi. Leyla çok şaşırır çünkü Mete'nin çileğe alerjisi vardır. Leyla birşeylerden şühelenmeye başlamıştır. Üzerine ıhlamur, dinlediği müzik falan gibi şeyler Leyla'yı iyice İşkillendirir.

Ertesi gün şirkette avukat Seda'nın Yakup'un kızı ve de varisi olduğu açıklar.
Kadim, Efruz ve Efe teknede yemek yerler. Efe Leyla'ya ve Seda'ya Mete olmadığını anlatmaya karar verir. Nisan ortada yoktur. Sumru endişe ile Efe'yi arar. Neyse ki sonunda bulur. Geçen gece onu Efruz ile görmesi ile ilgili konuşurlar, anlaşırlar. Ertesi gün Leyla'ya söylemek için eve gelirler. Leyla Nisan ve Efe'yi konuşurken her şeyi duyar. Fatma anne de duymuştur; o çok sevinir.

Kadim Efruz'a Efe'nin Nisan'a aşık olduğunu söyler. Efruz çok üzülür.
Efe ve Nisan Seda'ya Mete olmadığını açıklar. Seda inanmak istemez ve Leyla'ya gider. O da öfkelidir ama öldüğünü onaylar. Seda fenalaşır. Efe onu hastaneye kaldırır. Seda iyidir ama bebek ölmüştür. Seda üzgün ve öfkelidir. Nisan'a gider. Ona bunun onların suçu olduğunu söyler.

Nisan da annesi Sumru'ya söyler. Sumru Nisan'ı Efe'ye yardım ettiği ve bu yüzden Yakup öldüğü için onu suçlar. Leyla Efe'ye ters davranır konuşmaz. Efe Fatma annelere gider. Artık orada kalacaktır. İş yerinden de istifa eder. Polise gidip olanları anlatır. Başka biri adına imza atmak ve onun yerine geçmek suç olduğu için hakkında kamu davası açılacak olduğunu bildirirler.

Seda şirkette Nisan ile uğraşmaya devam etmektedir. Onun yerine ünlü bir tasarımcı getirmek ister. Nisan büyük bir özgüven ile kabul eder. Efe ve Nisan'ın keyfi yerindedir. Nisan bu modacı ile yanlışlıklar eseri tanışır. Adam onun mütevaziliğinden ve çizimlerinden etkilenmiştir. Fatma anne Leyla'ya gider onu biraz yumuşatır. Oğlun emin ellerde der. Seda Mete'nin mezarına gidip intikam yeminleri eder. Efe Nisan'a evlenme teklif eder. Nisan çok mutludur ta ki evinde saklanmış yaralı babasını görene kadar.....







Hiç yorum yok:
Write comments