11.05.2016

Diriliş Ertuğrul 58. bölüm özet. Sungur Tekin; Ertuğrul ve Yiğit'i teslim edecek mi?

Tuğtekin Boğaç'ı takip ederken Noyan'ın tuzağına düşer. Orada Noyan Gökçe hatun'un boğazını keserek öldürür. Tuğtekin'i iple kendisine bağlayıp kavga ederler. Noyan Tuğtekin'i çok kötü yaralar. Alpleri en sonunda onları bulup obaya götürürler. Selcan'ın Halime'nin Hayme'nin halleri içler acısıdır.

Ertuğrul Yiğit'in yanındaki isyancı Türkmen beylerinin bulunduğu kampa gider. Onlara yanlış yolda olduklarını bunların hepsinin Sadettin'in tuzağı olduğunu anlatır. Ancak onu dinlemezler. Tam o sırada Sadettin adamlarıyla gelir. Yiğit'e bir ok isabet eder. Türkmen beyleri Sadettin'in oraya gelmesinden önce Ertuğrul'u suçlasalar da Ertuğrul ve alpleri önlerine çıkan herkesi Selçuklu, Türkmen demeden öldürüp Yiğit'i oradan kaçırırlar. Geyik'linin mağarasında Arabi hazretleri Yiğit'i tedavi eder. Ertuğrul ve adamları orda saklanmaktadır. Turgut alp Noyan'ın şamanını balta ile öldürür

Sadettin Ertuğrul'u vatan haini ilan etmiştir. Obaya asker gönderip otağı da obayı da arattırtır. Hayme ana öfke ile Gündoğdu'yu da yanına alıp Sadettin'e haddini bildirmeye gider. Sadettin Sungur Tekin'i komutanlıktı, sultanın emriydi diye onu kandırmaktadır. Sungur obaya gittiğinde Tuğtekin ve Gökçe'den haberdar olur. Ertuğrul ve Yiğit'in kendisine teslim olmasını onları sultana götürmeyi böylece Ertuğrul'un suçsuzluğunun ispat edebileceğini düşünmektedir.

Ertuğrul ise magaraya gelen haberle yıkılır. Gökçe ölmüş, Tuğtekin ise ağır yaralıdır. Hemen o gece otaga gider. Sungur ve Gündoğdu ile tartışır. Tam o sırada Tuğtekin ruhunu teslim etmek üzeredir. Yanına giderler. Tuğtekin'in son sözleri "Ertuğrul vazgeçme. Bizans sınırında o beyliği kur" olur. Ertesi gün cenazeye Sadettin Köpek de gelir. Yine Sungur'a vaatlerde bulunur. En son vaadi Gümüş tekin'e vaad ettiği uç beyliğidir.

Ertuğrul'un her zaman ki gibi bir planı vardır. Boğaç'ın Sadettin'in yanında olduğunu tahmin etmektedir. Onun ordan çıkmasını bekleyip mağaraya getirtir. Döverek konuşturur. Adam onları Noyan'ın şamanının cenaze törenine götürür. Ertuğrul ve adamları Noyan ile karşı karşıyadırlar.
  

Hiç yorum yok:
Write comments