12.11.2016

Cesur ve Güzel 1. bölüm özet. Cesur Tahsin Korludağ'ın evinde misafir

Cesur Alemdar arabasıyla ormanlık bir yolda giderken önüne hırçın bir atın üzerinde korkmuş bir kız görür. At dolu dizgin uçuruma doğru gitmektedir. Cesur kızı arabasını çarpmak pahasına kurtarır. tanışırlar. Kızın Korludağ ailesine mensup olduğunu öğrendiğinde biraz bozulur. Arabasını tamir etmek için Rıfat isminde bir tanıdığını arar. Kızı çiftlikten gelen birileri eve götürür. Nazlı ismindeki atla ilgilenir ve eğerinin altında kocaman bir diken bulur.

Sühan eve gittiğinde onu neredeyse öldürecek olan atı bulup vurmaktan bahsederler. Onlar yapmasa babası zaten vururmuş. Kız atını vurdurtmamak için babasına yalvarır. Cesur Alemdaroğlu'nun o kasabaya gelmekteki amacı babasının çalınan

Abi Korhan ile evli olan Cahide evliliği boyunca Tahsin Korludağ'a istediği torunu verememiştir. Hamile bir escorta para verir ve bebek doğduğunda bebeği kendisinin gibi göstermeyi planlamaktadır. Sonrasında kocasına hamile olduğunu söyler.

Sühan'ın erkek arkadaşı Bülent ve abisi Korhan babalarına bir iş anlatırlar ama adam onları dinlemez bile. Korhan babasından habersiz onun istemediğini sandığı bir ev ve arsayı birine satmıştır. Ancak babası o arazi için başka planları varmış. Otel yaptıracak ve teşvik alacakmış. Korhan babasından yediği azarla Bülent'i de yanına alıp koştura koştura sattığı kişi olan Cesur'a gider. Cesur araziyi de evi de geri satmayı kabul etmez. Tahsin bey de işini tapu kayıtlarıyla oynayarak halleder.

Tahsin bey'in sevgilisi Adalet adında bir kadındır. Sühan gece atını merak edip Cesur'un çiftliğine gider. Konuşurlar. Tahsin bey eve geldiğinde atlarla ilgilenen Kemal'i işten kovar. Sevgilisi Şirin onun için üzülür. Kemal geceyi habersiz bir şekilde Cesur'un ahırında geçirir. Sabah karşılaşırlar. Cesur konuşmasından hoşlandığı Kemal'i işe alır. Cesur arazisine gelen suyu birinin kestiğini görüp kanalı açar. Tahsin Cesur'un kendisinin ayağına gelmesini ister ama adam gelmez.

Bülent'in Mihriban isminde bir annesi vardır ve çok eskiden Tahsin onu nikah masasında bıraktığı için kızgındır. Sühan kendi arazisinde çiçek yetiştirmekte parfümler yapmakta ve kendi tasarladığı cam şişelerde satmaktadır. Önce kasabada Sühan'la sonra seçkin bir partide abisi ile karşılaşırlar. Cahide o gece hamile olduğunu ilan eder. Herkes çok sevinir.

Ertesi akşam Cesur eve geldiğinde Kemal'i evin dışında beklerken bulur. Evini mühürlemişlerdir. Cesur kağıdı yırtıp atar ve her sene düzenlenen Tahsin Korludağ'ın doğum gününe gider. Orada adamla konuşur. Evin üzerindeki resmi kararı yırtmış, mühürü koparmıştır. Satışında usulsüzlük olduğunu iddia ederler. O da Tahsin ile ilgili elinde deliller olduğunu söyler.

Bülent Sühan'a yüzük alıp evlenme teklif eder ama kız onu şuan değil diye sallar. Adam kıza karşı sert davrandığında orada bulunan Cesur duruma müdahale eder ve Bülent'i etkisiz hale getirir. Bu duruma içerleyen Bülent Cesur'un evinin önünde içmeye başlar. Cesur'un evinde elektrik de telefon çekim alanı da yoktur. Kemal sevgilisinin yanına gider o sırada Tahsin bey eve gelir. Konuşurlarken Bülent dışarda bulunan tinerle evi ateşe verir. Astımı olan yaşlı adamı Cesur kurtarıp dışarı çıkarır.

Kendisini kurtardığı için Tahsin bey yanan evini onartıcak ve ev tamir olana kadar kendi evinde misafir olarak kalmasına izin vereceğini açıklar.

Hiç yorum yok:
Write comments