21.11.2016

Hayat Bazen Tatlıdır 6. bölüm özet. Cerrah kendini vuruyor

Cerrah ve Hayat çay bahçesinde otururken üzerilerine ateş açılır. Cerrah'ın kolunu kurşun sıyırmıştır. Hayat panik olur. Cerrah onu omzuna atıp aracına bindirip oradan uzaklaştırır. Adamlarını gönderip Gözde'yi evinden aldırtmak ister. Koray da habersiz adamlarla gider. O sırada evlerinin önünde bulunan Burak Gözde'nin Koray ile beraber gittiğini zanneder.

O geceyi Cerrahların eski bir dağ evinde geçirirler. Hayat ve Cerrah arasında yakınlaşmalar olur Bunu sindiremeyen Koray abisini kıskanmaya başlar. Ertesi gün okulda Hayat hocaya "Abimi görmek için hep bahaneler buluyorsun" gibi imalar yapar.

Ertesi gün okulda Sevda Burak'a "Gözde hala Koray'ı seviyor. Onu kıskandırmak için seni kullanıyor" der. Burak önce inanmasa da sabah da okula Koray, Gözde, Hayat ve Cerrah'ın beraber geldiğini görüp Sevda'nın haklı olduğunu düşünmeye başlar. Gözde'ye çok gücenmiş olan Burak kızın konuşma girişimlerine ters cevaplar verir ve kızın açıklamasını dinlemez.

Çocuklar Onur ile gece Hayat hocadan sonra buluşurlar ve liseler arası müzik yarışmasına katılınması için ikna ederler. Fakat müdür bunun çok gereksiz bir şey olduğunu söyleyip onları dinlemeden odasından kovar. Hayat hocaya durumu anlattıklarında o da müdür beyle anlayacağı dilden konuşur: Para. Yarışmanın sonunda 15 bin olduğunu duyan müdür hemen ikna olur.

Müdürün bu bölüm ki muhteşem ticari fikri resim dersini el işi dersine çevirmek ve çocuklara o derste nikah şekeri yaptırtmak :) Tabi Hayat hocanın da katılımıyla nikah şekerindeki maniler öğrencilerin yazdığı notlarla; şekerler ise renkli taşlarla değiştirilir. Sonuç kazanılan paranın iadesi ve ekstradan ödenen faiz olur.

Hayat hoca Burak'ın kavga ettiği için futbol takımından atıldığını duyunca antrenörü ile konuşup onu ikna eder. Savcı bir arkadaşına başına gelenleri anlattığında ondan eski nişanlısı olan ve onu nikah masasında bırakan adamın İstanbul'da olduğunu öğrenir ve canı sıkılır.

Koray'ın abisi ile ilgili yaptığı ima ve Cerrah'ın yakınında olmanın kardeşi için risk olacağını düşünen Hayat Cerrah'la buluşur. Adama artık görüşemeyeceklerini kirli ellerle beyaz bir sayfa açmasının mümkün olmadığını ve Koray'ın da söylediklerini anlatır. Adam da Hayat da çok üzgündür. Cerrah sarhoş olur ve kendisinden nefret ettiği bir anda silahı kafasına dayar. İçeriden gelen silah sesiyle Koray korkarken Hayat da evinde uykusundan irkilerek uyanır.

Cerrah'ın ölmeyeceğini tahmin etsek de yine de yüreğimiz ağzımıza geldi. Yoksa bu olay Hayat ve Cerrah'ın ilişkiye başlamasına vesile mi olacak. Çünkü ikisi iyi bir takım oldu bizce

Hiç yorum yok:
Write comments