8.02.2017

Adı Efsane 2. bölüm özet. Hakanlar 1-0 yenik

Tarık hoca karakoldan basket takımı adaylarını kurtarmaya çalışırken kendisi nezarete atılır. Seçil küçük kız Zeynep'i evden usulsüzce kaçırdığı için onu suçlar ve en azından uçak kalkana kadar onu içeride tutmayı planlar. Ancak Tarık bir yerden telefon bulup komiser arkadaşını arar. Arkadaşı onu çıkarıp hava alanına götürür. Ancak uçak malesef kaçmıştır.

Bahar hoca da küçük kızı sokakta tek başına görünce onu evine götürmek için zorlayınca onu da nezarete atarlar. Komiser onu da çıkarır ama onu da yanlarında hava alanına götürürler. Kız evine çok geç döner.

Hakan ve arkadaşları ise Seçil ve kızlar hava alanına gidemesin geç gitsin diye ellerinden geleni yapar. Başarılı da olurlar. Kızlar ve Seçil yurt dışına gidemezler.

Çok zengin bir ailenin çocuğu olan Kıvanç'ın valelik yapan Hakan ile kavgası ve yediği dayak internette haber olmuştur. Kıvanç'ın babası onun arabasını ve kartlarını alarak cezalandır üzerine bir de okulda arkadaşları onunla dalga geçince Hakan ve arkadaşlarına bilenir. Okuldan takımı ile mahalleye gidip onları dövmeye karar verir.

Tarık kızların velayeti için dava açmıştır. Dava sonuçlanana kadar Seçil artık kızları yurt dışına götüremeyecektir. Bunu Seçil'e söyleyince kadın sinirlenir. Fakat Tarık'ın bir an önce basket takımını kurması ve isimleri müdüre vermesi gerekmektedir. Çocuklara sormadan isimlerini verir. Mahkemeyi kazanabilmesi için de bir işi olduğunu kanıtlaması gereklidir.

Hakan ise evde babası ile sorun yaşamaya devam etmektedir. Küçük kız kardeşine istediği bisikleti almak için para biriktirmeye çalışsa da babası kıza bisiklet alınmayacağını söyler. Baba oğul gerilirler. Babasının başka bir yerde başka bir ailesi daha vardır.

Melis okula döner ama Kıvanç'a yüz vermez. Akşam olunca Kıvanç ve kuzeni Hakanların mekana gider. Küçük çaplı bir kavga olur. Melis ve kız arkadaşı kavgayı ayırmaya çalışınca Kıvanç kızgınlıkla kızı iter. Son anda Tarık hoca gelip kavgayı ayırır. Kızını da sırtlayıp götürür

Ertesi gece eski kundura fabrikasında kavga etmek üzere anlaşırlar. Kıvançlar bıçak ve sopalarla gelirken; Hakanlar silahsız gelir. Melis silahlı geleceklerini Hakanlara söylemek için okuluna gider ama Hakan'ı kıskanan Sibel kızı spor salonuna kilitler. Kızı Bahar hoca kurtarır. İkisi beraber fabrikaya giderler.

Tarık hoca mekanda 2 basketbol potası ve 30 kadar da polisi oraya yerleştirmiş çocukları bekliyordur. Çocukları basket oynayarak hesaplaşmaları için ikna eder. Kıvançların grup ezici bir üstünlük sağlar. Tarık onları takım olup antremana gelmeleri için ikna etmeye çalışır ama çocuklar yine dinlemezler




Hiç yorum yok:
Write comments