20.03.2017

Hayat Bazen Tatlıdır 21. bölüm özet. Savcı Tamer sahnede

Geçen bölümde Cerrah ve Hayat az sayıda davetlinin bulunduğu küçük bir düğünle evlenmek üzere geldiklerinde ikilinin önüne Koray çıkıp Hayat hocaya bir şey söyleyeceğim demişti. Yüreklerimizi ağzımıza getiren bu hareket sadece iyi niyetlerini sunmak içinmiş. Abisine hala kızgın olsa da Hayat hocasını üzmek istemediğinden herhangi bir şey söylemez.

Ancak tam evetler söylenecekken Gözde'ye bir mesaj gelir. kız nikahı durdurarak kendisine gelen mesajda Savcı Tamer'i nikaha gidecek iken kaçırıldığını ve kaçıranın da Cerrah bey olduğunun yazdığını söyler. Hayat hayretler içerisinde tek bir soru sorar "Doğru mu?" Cerrah da onaylar. Hayat masadan kalkıp ağlayarak oradan uzaklaşır. Kardeşi yanına gelip ablasına sarılır.

Hayat hoca kendini yemek ve temizlik işlerine verir. Öğrencileri Hayat hocalarına moral vermek için evine gider. Hayat hoca da okula geri gelir. Çocuklar onu Nazım Hikmet'in bir şiirini okuyarak karşılar. Hayat çok mutlu olur ve çocukları Çanakkale'ye şehitliğe götürmek için harekete geçer.

Şerif müdür boş geçen öğretmenlerin derslerine girer. Önce Hayat hocanın dersine girer ve çocukların oyununa kurban gidip çocukların okuldan kaçmasına vesile olur. Bir diğerinde beden hocası olarak derse girer. Halter kaldırmada çocukların şakası sonucu hafif sakatlanır. Birtanem hoca ondan düğünlerinde dans etmek için hoca tutmasını istediğinde kıskançlık olayları oluşur

Gözde ve Koray okulda Romeo ve Juliet'i oynarlarken kardeşi Ebru'nun kışkırtmalarıyla Sevda Koray'ı kıskanmaya başlar. Gözde de sürekli ezber provalarını Sevda ile yapmak ister. En son bir provada ayağını sakatlar ve yerine Sevda'nın geçmesini önerir. Kızın sakatlanmasında kendi kem gözlerinin payı olduğunu düşünen Sevda kıza geçmiş olsuna gittiğinde Gözde'nin ayağının sağlam olduğu ve bu oyunu kendisi için yaptığını öğrenir.

Cerrah ilk bir kaç gün kendine gelemez. İlk anda bunu Koray'ın yaptığını zanneder ama çocuk net bir şekilde yapmadığını söyleyip yemin eder. Kendine geldiğinde Koray'ın da desteği ile bu mesajları kimin gönderdiğini araştırmaya başlar. Bütün oklar eski nişanlı eski savcı şuanın ise avukatı Tamer'i göstermektedir. Zaten biz de Hayat'ı takip ederken görmüş olduk adamı. Cerrah onunla yüzleşir ve adamı da alıp Hayat'ın kapısını çalar.

Hiç yorum yok:
Write comments