12.06.2018

Fazilet Hanım ve Kızları 50. bölüm (Final) özet. Herkes ettiğini buluyor

Egemenler'in yıl dönümü kutlamasını Yağız'ı rezil etmek için kullanan Sinan; bombalarını ardı ardına patlatır. Yağız'ın Hazım'ın para ile satın aldığı bir çocuk olduğunu Yağız ve Hazan'ı öldürmeye çalışmaktan polis tarafından aranan Kerime'nin oğlu olduğunu açıklar. Hem de hastaneden aldığı dna raporları ile. Kerime Sinan'ı oğlu zannetmektedir. Öldürmeye çalıştığı Yağız olduğunu öğrenince düşüp bayılır. Yağız ise sürekli "Baba. Baba. Bir açıklama yapsana; yalan desene" diyip durur.

Hazım bey tüm davetlileri salondan çıkartıp Sinan'ı doğrular. Yağız bu kadar yalandan sonra büyük bir yıkıma uğrar. Hazan'ı da bilip de kendisine söylemeyip kandırmakla suçlar ve çekip gider. Kız bütün bölüm boyunca sevdiğini bulup derdini anlatmaya çalışır.

Yağız yalıya gidip Hazım'la yüzleşir. Kerime de oradadır. Hazım'ın onu evlat edinme hikayesi şöyleymiş. Hazım'ın eşi doğum yapar ama bebekleri ölür. Hazım kafa dinlemek için gittiği şantiyesinde Kerime ve eşini görür. Kadın karnı burnundayken adam da kaçakçılık mallarını kontrol ediyormuş. Adamla Hazım kavgaya tutuşur. Adam düşüp ölürken stresten Kerime de doğum yapar. Kendi bebeği ölmüş; birinin ölümüne sebep olmuş ama bir bebeğin de doğumuna vesile olmuştur. Kocasız kalan kadına para verip Yağız'ı alır.

Yağız annesini polise ihbar eder. Hazım da yıllardır sakladığı suçunu itiraf eder. Kerime bütün suçu üzerine alınca Hazım serbest kalır. Kadın tutuklanıp ceza evine konur. Yağız bir süre sonra oraya gidip kadınla görüşür. Kadın sonrasında kendisini asar.

Fazilet peşindeki Kudret'le yüzleşmek için eski evlerine gider. Annesini görüp takip eden Hazan; parça parça bir şeyler duyar. Kudret'in amcası olduğu gerçeği gibi. Kudret gider. Annesine sorular sorar ama Fazilet cevaplamayınca memleketlisi komşu içeri girip bazı kilit şeyleri söyleyince Fazilet kendi hikayesini anlatmaya başlar. Çok küçükken Hazan'ın babası ona silah zoruyla tecavüz etmiş; babası ve abileri ona sahip çıkmadıkları gibi kızı suçlayıp sürekli dövmüşler. Para karşılığında adamla evlendirmişler. Adam onu alıp İstanbul'a gelmiş; zamanla iyi bir olmuş ama Fazilet olanları hiç unutmamış ve kocasını da hiç affedememiş.

Hazan bunları duyunca çok üzülür. Çocukluğundan itibaren annesinden daha çok sevdiği babasının eski zamanlarını öğrenmiştir. Bir kız çocuğu olarak öğrendikleri çok ağır gelir. Yıllardır annesinin neden büyük bir hınçla hareket ettiğini anlar. Babasının mezarına gidip onun için uzattığı saçlarını kesmeye başlar. Fazilet bir final kıyağı daha yapıp gitmek üzere olan Yağız'ı bulur; Hazan'la ilgili hikayeyi anlatır ve kızını suçlamamasını ister. Yağız mezarlıkta bulduğu Hazan ile aynı kaderi paylaşmış olurlar. İkisi de hayatlarıyla ilgili ağır gerçekleri öğrenmişlerdir. Birbirlerine destek olup yeni bir başlangıç yapmaya karar verirler.

Sinan babasını da kandırıp verdirdiği yıl dönümü kutlamasında çıkardığı rezaletle Hazım tarafından dışlanır. Babasının evlatlıktan çıkardığı, eve almadığı Sinan; arkasını toplayan abisi de olmayınca tek tutunacağı şeye sarılmak ister. Paraya. Ancak bu kadar ardı ardına skandaldan sonra zaten zor durumda olan Egemenler iflas etmiştir. Muhasebeden para alamaz. Nil'e gider ama kız da kendisine en son çare olarak gelmesinden sıkılmıştır ve Sinan'ı istemez. 

Ece'nin ihbarıyla polisler hemşire kadını bulur. parayı verenin ve azmettirenin Selin Egemen olduğunu söyler. Her yerde aranırken Yasin'e gider. Televizyondan suçunu itiraf eden hemşireyi falan da duyunca kızı ihbar edecekken Selin Yasin'in kafasına vurup kaçar. Nil'e gider ama kız babasından korktuğu için eve almaz; sadece biraz para verir. Selin hala çok öfkeli olduğu için bu parayla silah satın alıp Egemen yalısını gözetleyip Ece ve bebeğine zarar vermenin yolunu arar.

Yasin de öncelerde bebeği almak için babalık davası açacakken Selin'in yaptıkları ve Ece'nin pek çok olaydaki suçsuzluğunu fark eder. Fazilet final bölümü olduğu için Yasin'e gidip evlerinden çaldığı mektubun resmini çocuğa yollar. Yasin annesinin yazdıklarını okuyunca Ece'ye yaptıklarından ve kızın suçsuzluğundan utanıp Selin'e karşı onları koruyabilmek için gece gündüz yalının önünde beklemeye başlar. Gece odaya girer. Ece ile konuşmalarını bebek telsizinden duyan Hazım ve Fazilet koşturarak yalıya girerlerken Fazilet'in çığlıklarını duyan Yasin de gelir. Selin; babasının da karşısında durmasından ve suçunu bu kez ört pas etmeyecek olmasına içerleyip intihar eder. 

Gökhan kimsenin ilgilenmediği şirketi toparlamaya çalışsa da iflas gelip çatmıştır. Yasemin'i takip edip Kudret'e para verirken görür. Yasemin'in asıl adının Cemile olduğunu, kızının babasının ise karşısında duran Kudret olduğunu öğrenir. Yasemin'in gitmesi konusundaki ikazına rağmen Kudret'in üzerine gidince adamın mermisine hedef olur. Araya giren Yasemin vurulur; Kudret kaçar.

1 yıl geçtikten sonra görürüz ki Hazım bir bakım evindedir. Kızının ardından felç geçirmiştir. Küçük oğluyla onu ziyarete gelen küçük karısı ise üniversiteye gitmektedir. Hazım huzurlu bir hayat sürerken Ece; çocuğunu basketbolda başarı ve para kazanmış Yasin'e verir ve akşama geri getirmesini söyler. Arada sırada çocuğunu görmekle yetinen Yasin babalık davası açmamıştır ve hala Ece'nin gönlünü almaya çalışmaktadır.

Gökhan ise Beyoğlu'nda bir katta Egemenler'i sürdürmektedir. Az sayıda çalışanı ve eski eşyalarıyla hayatını hamile eşi Yasemin ve kızıyla mutlu bir şekilde devam ettirmektedir. Gazetede ceza evindeki Kudret'in kavga sırasında öldüğü haberini okuyup rahatlar.

Yağız hala kardeşi gibi gördüğü Sinan'ı evsiz bir şekilde balıkçı teknesinde yaşarken bulup elini uzatır. İki kardeş sarılırlar. Hazan ile Yağız Amerika'dan gelip Fazilet'in yaşadığı güzel bir evin önünde dururlar. Evlenmişler; mutludurlar. Fazilet boğazı vapurla geçerken Egemenler yalısına bakar. Yalının üzerinde "Satılık" yazmaktadır





Hiç yorum yok:
Write comments