24.03.2018

8. Gün Dizisi 1. bölüm özet. Bahar'ın kökten değişen hayatı

Bahar eşi Ahmet'le mutlu bir hayat yaşarlarken evliliklerini taçlandıracak bebek haberiyle daha da mutlu olur. Annesi Şehnaz bir yazılım mühendisidir. Milli jetler için bir program yazar ama tanıtımdan 1 gün önce programa sızıntı olduğunu fark eder. Şirketten sadece Aziz'e bu haberi verir. Sızıntı tek kurşun atmadan ülkeyi teslim alacakları cinstendir. Programa sızıntı olduğunu ama programı silebileceklerinden Aziz'e bahsetmezler.

Hayati ise kanser olduğu haberini aldıktan sonra para kazanmak için eski işine geri döner. Bahar'ı öldürmesini isterler. O da yazılım için verilen davete sızar ama güvenliğin dikkatini çeker. Ellerinden kaçar ama kameralara da yakalanır. Ertesi gün Şehnaz'ın öldüğünü öğrenir. Evine girip eşyalarını karıştırır.

Ertesi gün kocasına doğum gününde ona baba olacağı haberini verirken aynı anda da televizyonda annesinin uçak kazasında öldüğü haberini alır. Ama Bahar bu habere inanmak istemez. O gece Bahar ve Ahmet'in evine maskeli adamlar gelir. Evi ararlar ama programı bulamazlar. Konuşturmak için uğraşırlarken adamlardan biri Bahar'ı karnından vurur. Ama el başları Ozan kızı yüzünü görmesine rağmen öldürmez üstelik ambulansı da çağırır

Hastanede bacağından vurulmuş uyana Ahmet; karısının yoğun bakımda olduğunu öğrenir. Ertesi gün şirkette Şehnaz'ın bilgisayarından tüm programın silindiği ortaya çıkar. 6 aylık ek süre ile programı tekrar yazmayı planlarlar. Hastanede ve çıkışta Hayati kızın peşindedir. Bahar'ın evine giden Aziz; sanki kıza yardımcı olmak istiyor gibi davranır. Ancak meğer ise asıl öğrenmek istediği Bahar'ın evine gelen ve kendisini vuranların yüzünü görüp görmediğidir. Aziz yanında şirketteki adamıyla bir binada bir odaya girer ve görürüz ki Şehnaz ölmemiş. Aziz onu da kaçırmış. Hain olarak Ahmet'in annesi Sevda'yı hedef gösterecek; Şehnaz'a da kızını kullanarak şantaj yapmayı planlamaktadır

Aziz ve Ozan buluşur. Aziz Bahar'ı almak; Ozan ise kıza Şehnaz'ın yakını olan kişinin ona ulaşacağını düşündüğü için almamak fikrindedir. Bahar; annesinin eşyalarını polisler almadan almak için kaldığı evden çıkar. Aziz'in adamları Bahar'ın peşindeki polisi etkisiz hale getirip Bahar'ı kaçırmaya çalışır. Tam başaracakken Ozan ortaya çıkıp kızı kurtarır ama tesadüfmüş gibi davranır. Ormanda kaçarlarken Ozan vurulur. Bahar'ın karşısına Hayati çıkar ve peşindeki adamları vurur. Kıza da babası olduğunu söyler. 

Hiç yorum yok:
Write comments