9.03.2018

Bizim Hikaye 24. bölüm özet. Fikri Elibol hastaneden kaçıyor

Fikri'nin ameliyatı iyi geçince Filiz teşekkür etmek için peşinden gider. Barış o sırada Hülya'ya hayat kurtarmayı ve mesleğini özlediğini söylemiş; kıza sarılmıştı. Filiz bu görüntüyü görünce şaşırır, kıskanır, öfkelenir. Barış'a Savaş diye hitap eder.

Geçen bölümlerde Cemil her şeyi geride bırakmayı istediği için tayinini talep etmişti. Şehir dışına tayini çıkan Cemil bunu Filiz'e söylediğinde kız hiç oralı olmaz. İsterse gidebileceğini söyler.

Fikri'nin organ mafyasının eline düştüğünü öğrenen bir gazeteci adamla haber yapmak ister. Tabi li Fikri gazeteciden bunun karşılığında para alır. Filiz'in refakatçi kaldığı bir sırada Fikri hastaneden kaçar. Filiz uyandığında ortalığı birbirine katar ve Hülya ile tartışır. Daha sonra Fikri Elibol'u televizyonda gören Tülay'ın haber vermesiyle babasını bulurlar.

Hikmet babası ameliyattan çıkınca yine Esra'nın yanına gider. Bu duruma Rahmet ve Filiz çok bozulur. Küçük çocuklar da ne olduğunu anlamasalar da bir terslik olduğunun farkındadır. Sorularını arkadaşında kalıyor diye geçiştirirler. Filiz en son çare Esra'ya gider. Kadını 18 yaşından küçük çocuğu ailesinin rızası dışında evinde tuttuğu için polisle evini basmakla tehdit eder

Filiz'i patronu arar ve işten çıkardığını söyler. Filiz tekrar iş ilanlarına bakmaya başlayacakken kuru temizlemeci yaşlı bir kadının eleman aradığını duyarlar. Kadın aslında her ay dükkandan bir miktar para verilirse kenara çekilmeyi istemektedir. Filiz hemen kabul eder. Kadın iş öğretmeye başlar.

Yeliz kaçak olan elmasları taşımak üzere anlaşır. Fakat elmasların 5 milyon ettiğini duyunca yanındaki adamı yaralayıp kaçar. Elmasları Şeyma hanımın evindeki kızının oyuncak ayısının içine saklar ve kızına ayıyı asla bırakmamasını tembihler. Kaçmak için dışarı çıksa da yakalanır. Adamlar onu konuşturmaya çalışırken öldürürler. Yeliz'i hemen denize atarlar. Polis cesedi bulur ama kimliğini teşhis edemezler.

Yeliz'in bir kaç gün boyunca eve gelmemesinden endişelenip Cemil'e haber verirler. Cemil de sisteme kayıp ilanı girer. İlan ve ceset eşleşince Cemil gelip Filiz'e kötü haberi verir. Filiz ne yapacağını nasıl söyleyeceğini düşünmeye başlar.

Tufan ve eski karısının öpüştüğünü zanneden Tülin çıldırır. Hemen Filizlerin evine yerleşir. Tufan neler yapsa da Tülin onu dinlemez. Fakat aç kalan ve Tufan'ın kendisini sokağa atmasından korkan eski eşin yalvarmalarıyla Tülin eve döner.

Filiz; Barış'ın yanında gördüğü doktorla tartışıp babasını eve getirir. Onun bu hallerine kızan Barış arkadaşlarıyla eğlenmeye gider. İçkiyi fazla kaçırınca Hülya onu kendi evine getirir. O gece beraber olurlar. Barış sabah kendisine geldiğinde çok pişman olur. Hülya ise önce duygusal baskı yapmak istese de Barış'ın net tavrı yüzünden "Arkadaş kalalım" demek zorunda kalır.

Barış'ın annesi hastaneye gelir ve babasının Barış'a kızıp kendisine para vermeyi kestiğini söyler. Babasının isteği Barış'ın o gece yemekte olanlar yüzünden özür dilemesidir. Barış babasına gider ama tabi ki özür dilemez. Babası ondan Filizlerin evini almak için annesinden aldığı 300 bini geri ister. Barış ödeyeceğini söylese de çocuğa 10 ay takside böldüğü borç için senet imzalatır

Filiz'le konuşan Esra kesin ve ters bir şekilde Hikmet'le konuşur. Hatta biraz aşağılayınca çocuk eve döner ama kendince bir çözüm bulur. Taksitle ev eşyası satan bir dükkana abisi rahmet'in kimliğine girerek gider ve nasıl ödeyeceğini bilmeden senetle bir sürü şey alır. Asım eşyalar eve gelirken oradadır ve Esra'ya bunları kimin aldığını merak eder. Bir köşeye saklanıp bekler.

Hikmet yine senetle aldığı tek taşla Esra'ya evlenme teklif eder. Esra bu zorlama dayatmadan bunalıp sinir krizi geçirir. Esra'yı sakinleştiren Hikmet de uykuya dalar. Asım ise eski karısına kızgın bir şekilde benzin dolu bir bidonu döküp evi ateşe verir. Barış da o sırada evine dönmektedir. Filiz onu görüp tartışırken evin yandığı haberiyle o tarafa koşmaya başlarlar. Barış alevlerin içine girer. Ondan güç alan Rahmet de girer. İkisi de Hikmet ve Esra'yı dışarı çıkarır. Ambulansla götürülürler.

Daha sonraki bölümlerde; kaybolan elmaslarını arayan kötü adamları, Rahmet adına senet imzalayan Hikmet yüzünden çekecekleri dertleri, babasına senet imzalayıp borçlanan Barış'ı ve araları düzelse dahi Hülya ile yattığını duyduğunda Barış'ı silecek olan Filiz'i izleyeceğimiz belli oldu.

Hiç yorum yok:
Write comments