26.04.2018

Sen Anlat Karadeniz 14. bölüm özet. Tahir'in Yiğit'i alma planı ne?

Vedat geçen bölüm sonunda Yiğit'in velayetini almıştı. Nefes ve Tahir'in Yiğitsizliğe katlanmaları çok zor olur. Ertesi gün Kalelilerin evinde avukat Esma'nın da katıldığı bir toplantı yapılır. Kanunlar önünde Nefes Tahir ile gayri ahlaki yaşam sürdüğü için oğlunun geçici velayetini kaybettiği belirtilir. Nefes; Tahir'den kendisinden uzak durmasını Osman hocanın evinde kalmamasını ister. Tahir ilk başta kabul etmese de "Oğlumuz için bunu yapmamız gerek" diyince razı olur

Vedat yemek yemeyen ve sürekli annesini isteyen Yiğit'i otelden çıkarır. Arabalar ayrılarak ve kamerasız sokaklara girerek izini kaybettirir. Ancak Esma'nın ve Nefes'in dediği olur. Çocuğu hafta sonu için annesine vermesi gerektiği zaman Vedat çocuğun ve yeni evinin yerini karşı tarafa verir.

Berrak'ın Necip'in kızı olduğunu ve uzun süredir Amerika'da yaşadığını kızın parmak izinden öğrenirler. Onu konuşturmak için eve gittiklerinde kızın çoktan gittiğini görürler. Necip kızının nerede olduğunu patronuna sorar. Vedat da kızı annesinin yanına yolladığını söyler. Ama patronunun huyunu bilen Necip buna inanmaz ve Eyşan'dan yine yardım ister. Gerçekten de bir görürüz ki Vedat kızı ilk götürüp dövdüğü yere götürüp zincirlemiş

Eyşan Vedat'ın Trabzon'dan mülk aldığını öğrenip o adrese gider. Onu yolda komiser Mithat kadını takip eder. Evin önünde Vedat'ın işlediği cinayetler ve yaptığı suçlarla ilgili konuşurlar. İçerideki Berrak tüm konuşmaları duyar ama ağzı bağlı olduğu için seslenemez. Eyşan'a Vedat yüzünden hapse girebileceğini hatırlatıp gider. Eyşan içeri girmeye çalışır ama kilitli kapıyı açamaz.

Sosyal hizmetler görevlileri Yiğit'in yaşadığı ve yaşayacağı yeri görmek için Osman hocanın evine gider. Nefes'e maddi durumu sorarlar. Evde Yiğit için oda olmaması ve rutubetli olması gibi sebeplerden kötü rapor yazarlar. Sonrasında Vedat'ın muhteşem evine ve tutumuna bakıp hayran olurlar. Yiğit onlar geldiğinde uyuduğu için çocukla konuşamazlar.

Yiğit'i alamaya gittiklerinde Tahir ortaya çıkar ve önce Vedat'ı döver sonra Nefes ve Yiğit'i alıp Osman hocanın yayla evine götürür. Tahir onlar için bavul hazırlamıştır. Ayrıca Tahir boş durmamış Yiğit, Nefes ve kendisi için sahte pasaportlar yaptırır. Pasaportları kıza gösterdiğinde Nefes kaçmaya razı olmaz. Hukukla savaşacağını söyler.

Asiye yine Murat'la beraber Mercan'ı doktora götürürler. Çıkışta Mercan Asiye'nin konuşmasından ikilinin nereye gittiklerini öğrenir. Akşam Mercan Nazar'a bunu söylediğinde kız da hemen Vedat'ı arayarak anlatır. Vedat deli olur.

Tahir'in ikiliyi Osman hocanın yayla evine götürdüğü ve baş başa kaldıklarını duyan Saniye hanım ortalığı kaldırır. Bütün Kalelileri onları almaya yollar. Kaleliler gittiğinde üçlüyü yakar top oynarken bulur. Onlar da katılır. Sonra erkekler balık tutar. Akşam yemeğinde yakalanan balıklar pişirilirken Osman hoca gelir. Kaleliler gittiğinde Osman hoca onlarla kalır

Vedat; Ünal aracılığıyla hapishaneden tanıdığı adamları toplar. Nefes'i tek yakalayıp saldırırlar. tahir kızı kurtarmaya çalışır. Sonra onları bırakıp kaçarlar. Mücadele sırasında Nefes'in elbisesinin sırtı yırtılmıştır. Tahir korku ve üzüntü yaşayan kıza sarılıp teselli ederken diğer adam onların resmini çeker. Nefes durumu fark eder. Tahir adamı elinde fotoğraf makinesi ile kaçarken görür.

Vedat'ın ikilinin bu şekilde resimlerini mahkemede kullanıp Yiğit'in velayeti alacağını anlayınca umutsuzluğa düşerler. Tahir yine "Kaçalım" der ama Nefes "Olmaz" der. Nefes "Yiğit'le ikimiz kaçalım" der. Tahir "Sizi bırakmam" der. Son çare olarak Tahir kadına evlenme teklif eder. Nefes karşı çıkar. "8 yıl tecavüze uğramış birisi sana eş olamaz" der. Tahir gerçek manada karı koca olmayacaklarını söyler. Nefes bu sefer "Sana Vedat'ın artığıyla evlendi diyecekler. Kaldıramazsın" der. Ama Tahir; Yiğit'i Vedat'a bırakmamak için teklifinde ısrarcıdır

Hiç yorum yok:
Write comments